Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Festivalul Cluj Modern 2019 la Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 9.34

Începând cu 23 septembrie, veți putea urmări timp de patru săptămâni, în emisiunea Sunete Contemporane, de luni până vineri de la ora 23,30, selecțiuni din Festivalul "Cluj Modern" - 2019 care a avut loc în perioada 6-12 aprilie și a coincis cu un moment aniversar marcant în istoria Academiei de Muzică clujene: împlinirea a 100 de ani de existență.

Oferta repertorială a acestei ediții a festivalului, cu numărul 13, este foarte variată.

Ansamblul Profil al Universității Naționale de Muzică din București condus de Dan Dediu a evoluat alături de SonoMania, o altă formație bucureșteană sub conducerea muzicală a Simonei Strungaru, care a prezentat lucrări a unor compozitori români din tânăra generație, inspirate din colindul transilvan. Festivalul Cluj Modern s-a bucurat și de prezența prestigiosului Cvartetul de coarde Gaudeamus din Brașov sau de interpretările în care toate detaliile artistice au contat, oferite de ansamblul clujean AdHOC condus de Matei Pop. Ne-a încântat și ansamblul "Mitteleuropa", cu un program care a cuprins o combinație de creații românești dar și străine interpretate cu mult har.

Veți descoperi și alte surprize muzicale, ascultând Postul Radio România Muzical care și în această toamnă, difuzează cele mai interesante lucrări din festivalurile de muzică nouă ale țării noastre.


Laura Ana Mânzat