Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert-eveniment la Sala Radio - 8 anotimpuri cu Răzvan & Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 14.47


Celebrele concertele pentru vioară și orchestră "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, alături de "Anotimpurile la Buenos Aires" de Astor Piazzolla sunt propunerea formulată de violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius pentru duminică, 26 mai, ora 19.00, la Sala Radio.

O combinație plină de prospețime între baroc și tango, cele 8 anotimpuri de Vivaldi și Piazzolla sunt alegerea perfectă pentru un final de week-end încărcat de emoție și relaxare. Totul, într-o interpretare scânteietoare, specifică pentru Duo Stoica, alcătuit din frații Răzvan și Andreea Stoica, obișnuiți ai marilor scene internaționale. Îi însoțește Kamerata Stradivarius, un ansamblu de cameră compus din 10 muzicieni, înființat în 2010 și condus de Răzvan Stoica.

Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și poate fi ascultat pe 17 iunie, de la ora 17.00.

Răzvan Stoica (32 ani) a câștigat în 2013 titlul de talent al anului la concursul "New Talent" de la Bratislava, desfășurat sub auspiciile Uniunii Europe de Radio. A fost propus în concurs de Radio România Muzical și a devenit astfel primul român care a cucerit acest premiu în istoria de 40 ani a concursului. Răzvan Stoica a început studiul viorii la București și a continuat la Amsterdam, unde locuiește de peste 15 ani. În 2009, a cucerit pentru prima dată dreptul de a folosi o vioară Stradivarius din 1729, la un concurs la care a avut peste 200 de contracandidați, instrument la care cântă și în prezent. A apărut împreună cu ansamblul său, Kamerata Stradivarius, în peste 40 de țări. Este apreciat pentru virtuozitatea sa sclipitoare și pentru emoția pe care o trezește în auditoriu. Răzvan Stoica este în prim-planul unui documentar premiat la peste 20 de competiții internaționale, intitulat "Strad Style" și care spune povestea construcției unei viori - Răzvan Stoica interpretează și coloana sonoră a documentarului, care a fost editată pe un disc apărut în 2017 la Universal Music România.

Din 1996, Răzvan Stoica cântă în formulă de duo alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, o remarcabilă muziciană care a studiat, de asemenea, la Amsterdam, și care desfășoară o intensă activitate, atât în zona muzicii de cameră, cât și în cea concertistică.

Biletele pentru concertul din 26 mai sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și la casa de bilete a Sălii Radio din str. General Berthelot nr. 60-64. Abonamentele pentru stagiunea muzicală de la Sala Radio sunt valabile.

Organizator: Music Masterclass&Management

Coproducător: Radio România Muzical

Parteneri: Vision Event, Stradivarius Sound, ADRA Romania