Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert la Palatul Brukenthal

Publicat: marți, 9 Aprilie 2024 , ora 14.26


Filarmonica de Stat Sibiu lansează proiectul "Camerele Sibiului"! Salonul de Muzică al baronului Samuel von Brukenthal va găzdui, vineri, 12 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, un concert cu lucrări compuse de Johann Sebastian Bach și Johann Christian Bach.

Primul eveniment din cadrul proiectului "Camerele Sibiului" propune un program muzical din creația familiei Bach, interpretat de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub conducerea dirijorului Eduard D±browski.

"Cum deja am obișnuit publicul meloman cu proiecte îndrăznețe - iar unele dintre acestea au fost premiate - dorim să aducem în atenție un nou punct cardinal pe harta inițiativelor noastre. În stagiunea Filarmonicii am programat și concerte de muzică preclasică, iar cel mai potrivit spațiu pentru acest repertoriu este Salonul de Muzică al Palatului Brukenthal.

La Sibiu, muzica clasică a apărut inițial în saloanele cetății. După ce viața muzicală a fost împlinită de activitatea simfonică a Filarmonicii, ne întoarcem spre origini, reînnodăm tradiția și căutăm să redescoperim spațiile în care se făcea muzică odinioară. «Camerele Sibiului» este un proiect care împlinește acest deziderat. Avem un partener de încredere în domnul Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal, căruia îi mulțumim pentru găzduire și sprijin.

Dirijorul invitat al acestei săptămâni, Eduard D±browski, este un tânăr remarcabil, despre care maestrul Cristian Mandeal a apreciat că este «un element cert pentru viitorul muzicii românești». Prezența sa cu siguranță va reprezenta un porte-bonheur în debutul acestui proiect", a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Câștigător al Concursului de Dirijat "Ionel Perlea", Eduard D±browski este și un compozitor premiat, lucrările sale fiind interpretate de Orchestra Națională a Operei din Kiev, Orchestra Filarmonicii Oltenia sau Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța.

Accesul la concertul de vineri se face pe baza biletelor în valoare de 20 lei, disponibile la intrare.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

www.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu