Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concertul de joi seară cu dirijorul din Hong Kong Kin Szeto, pianista Mihaela Manea și orchestra Filarmonicii Brașov se va ține cu casa închisă

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 13.09
După ce primul eveniment al Filarmonicii Brașov din acest an, concertul Hans Zimmer de joia trecută, s-a vândut într-un timp record, și concertul de joia aceasta de la Sala Patria se va ține tot cu casa închisă.

Dirijorul chinez Kin Szeto va conduce joi seară un program compus din Concertul pentru pian nr. 2 în do minor, op. 18 de Serghei Rahmaninov, urmat de Suita orchestrală nr. 1 în re minor, op. 43 de P.I. Ceaikovski.

Câștigător al premiului al doilea la ediția inaugurală a Orchestra's Conductor Competition, Szeto a fost dirijor al renumitei orchestre simfonice din Cincinnati. În timpul rezidenței sale în Statele Unite, Szeto a deținut diferite poziții de director muzical, dirijor invitat, și dirijor asistent cu diverse ansambluri, lucrând cu Orchestra Simfonică din Charleston și Orchestra de Cameră din Reno. Apariția sa se regăsește, de asemenea, în Asia și Europa în cadrul diferitelor evenimente, colaborând cu Orchestra Filarmonicii Bohuslav Martinù, Orchestra Simfonică Máv, Orchestra Română de Tineret, Orchestra Festivalului Cabrillo și Orchestra Chineză din Hong Kong.

Originar din Hong Kong, Kin Szeto este un tânăr dirijor versatil și promițător, lăudat pentru personalitatea sa dinamică și pasională. Szeto a fost distins cu distincția "Hong Kong Elite" și "Hong Kong Ambassador" de către guvernul din Hong Kong pentru performanțele sale în domeniul muzical.

Solista concertului de joi seară va fi pianista Mihaela Manea, o pianistă de excepție care a fost distinsă cu premiul I absolut al Concursului Internațional de Pian de la Centrul Franz Liszt în 2023, premiul al II-lea al Concursului Internațional de Pian de la Siena (2022), Pianists'Award (premiul I) la Academia Internațională de Vară de la Reichenau, Austria (2021), Premiul Benjamin al Fundației Wolfgang Boesch în 2020 (pentru rezultate deosebite în anii de studii la Universitatea de Muzică din Viena), Concursul Internațional de Pian pentru Tineri Muzicieni de la Enschede, Olanda (Premiul al III-lea și Premiul Presei) Concursul Internațional de Pian din Transilvania (Premiul Dinu Lipatti). În noiembrie 2018 și-a făcut debutul în Gläserner Saal din Musikverein Viena, deschizând TastenLauf Zyklus, eveniment dedicat tinerilor pianiști cu performanțe remarcabile.

Mihaela Manea a susținut numeroase recitaluri în săli de concert precum Konzerthaus Viena (Sala Mozart), Steinwayhaus Viena, MuTh Viena, Ateneul Român, Gesellschaft für Musiktheater Viena, Haus der Kunst Baden- Austria, Centrul Cultural Evreiesc din București, Institutul Cultural Maghiar din București, precum și în alte săli importante din Italia, Germania, Franța și Olanda.

Chiar dacă pentru acest concert au fost epuizate toate biletele, melomanii care nu au reușit să cumpere bilete pentru spectacolul de la ora 19, pot veni la repetiția cu public de la ora 10, biletele pentru aceasta fiind disponibile doar la casieria Sălii Patria.

În luna ianuarie, la Filarmonica Brașov va mai avea loc sâmbătă un concert de rock simfonic cu formația The Mono Jacks, iar pe 25 ianuarie, cu ocazia Unirii Prinicpatelor Române, publicul brașovean se va putea bucura de un eveniment dedicat Mariei Tănase. Pentru ambele evenimente biletele sunt complet epuizate.

Pe 27 ianuarie, tot la Sala Patria va avea loc un cocnert de gală cu Alexandru Tomescu, Iuliana Münch, Răzvan Popovici, Ioan-Dragoș Dimitriu, Eduard Kunz și André Parfenov. Evenimentul moderat de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, va fi dedicat vizitei juriului ICMA în Brașov.

În luna februarie, Filarmonica Brașov a pregătit mai multe evenimente muzicale, care vor începe cu un concert care îi va avea ca protagnișit pe Thomas Carroll și celebrul artist Hyung-ki Joo, care vor alterna rolurile de solist și dirijor.

Pe lângă concerte, Filarmonica Brașov propune și mai multe recitaluri în lunile ianuarie și februarie, primul având loc pe 16 ianuarie. În cadrul acestuia, membrii Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov și invitatul lor, violistul Adrian Vasile îl vor sărbători pe W. A. Mozart, care s-a născut la născut la 27 ianuarie 1756. În program vor fi Cvartetul de coarde KV 590 și Cvintetul de coarde KV 516 cu două viole.

Pe 22 ianuarie, la Sala Patria va avea loc un recital de pian cu intrarea gratuită cu Paul Ionescu și Nicușor Răducan, iar pe 23 ianuarie, în sala muzicii de cameră vor urca pe scenă violonistul Radu Banariuc și pianista Nadia Banariuc. Intrarea și pentru acest eveniment va fi liberă.

Pentru toate celelalte evenimente, biletele rămase disponibile de găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Foto: Iosif Trif