Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Lansarea cărții-album "Cântecele lui Zélie"

Publicat: luni, 28 August 2023 , ora 14.41
Centrul de educație timpurie MIMA Muzica vă invită sâmbătă, 2 septembrie 2023, ora 12:00, la lansarea noului volum din colecția "Cântecele lui Zélie", în limba română. Evenimentul are loc la sediul nostru din București, Calea Griviței nr. 6, în prezența compozitoarei elvețiene Anne-Claire Rey-Bellet - pedagog al Institutului Dalcroze din Geneva si mentor al centrului MIMA Muzica - și a sopranei Ioana Damian Bitere - vocea caldă a cântecelor și coordonatoarea proiectului "Cântecele lui Zélie" în limba română. Vom trăi împreună emoția lansării acestui volum multimedia ce ne prilejuiește întâlnirea cu lumea plină de poezie și muzicalitate a acestui compozitor-pedagog.

"Cântecele lui Zélie" oferă copiilor posibilitatea de a se mișca, de a crea o legătură între mișcare și muzică, de a integra tempoul, ritmul, frazele, nuanțele, de a se iniția rapid în primele noțiuni de solfegiu, de a experimenta noțiuni muzicale și corporale cu ajutorul unor melodii ce dezvoltă sensibilitatea și expresivitatea. "Cântecele lui Zélie" pot fi ascultate cu plăcere de orice public, însă reprezintă și un minunat instrument pentru derularea atelierelor MIMA, de muzică și mișcare. Atelierele integrează elemente consistente ale Metodei Dalcroze și se adresează copiilor de până în 6 ani.

Fiecare volum cuprinde partiturile și texele cântecelor, un cod QR și un voucherul unic afișat pe stickerul atașat, ce permit descărcarea tuturor materialelor audio.

● 25 de piese muzicale pe care copiii le vor fredona și le vor iubi

● 25 de compoziții interpretate cu voce și instrumente acustice, oferind atât plăcerea audiției cât și a mișcării, grație sugestiilor de mișcare din carte.

Accesul la lansare este gratuit pe baza rezervarii pe adresa: email info@mimamuzica.ro

Tot sâmbătă, 2 septembrie, Anne-Claire Rey-Bellet va susține, în calitate de pedagog, două ateliere de educație DALCROZE - inițiere prin muzică și mișcare părinte-copil susținute la sediul MIMA București: ora 10:00 (vârsta 2-4 ani) și ora 18:00 (vârsta 2-6 ani). Participarea se face pe bază de înscriere cu număr de locuri limitate (minim 6 maxim 12).


Anne-Claire Rey-Bellet

Prezență caldă, minunată comunicatoare, Anne-Claire Rey-Bellet s-a născut la Geneva, a făcut studii literare și muzicale, apoi și-a luat licența în predarea muzicii prin metoda Jaques-Dalcroze. Are o experienta pedagogica de peste 25 de ani la Institutul Dalcroze din Geneva unde preda cursuri de ritmica, solfegiu si inițiere în pian prin improvizație. De asemenea, sustine cursuri de pedagogie și metodică studenților de la Conservatorul din Geneva care se pregatesc să devină pedagogi muzicali prin metoda Dalcroze.

Pasionată de pedagogie, Anne-Claire Rey-Bellet este invitată să susțină conferințe, cursuri și ateliere în Elveția și în întreaga lume. În cadrul formării permanente de la DIP Geneva, Anne-Claire Rey-Bellet susține seminarii de pregătire a profesorilor în utilizarea cântecelor din colecția Zélie în cursurile lor. Este co-fondatoare a asociației Dalcroze România in cadrul careia a prezentat pentru prima oara metoda Dalcroze in țara noastră în anul 2013, într-o serie de ateliere părinte/copil susținute la sediul Radio România din București, de atunci invitată frecvent în țara noastră pentru a împărtăși pedagogilor români bazele inițierii musicale prin muzica și mișcare din pedagogia Dalcroze. Anne-Claire este una dintre inspirațiile activității centrului MIMA și un susținător constant al activității noastre.


Metoda Dalcroze

Creată de remarcabilul pedagog și compozitor elvețian Émile Jaques-Dalcroze la începutul secolului XX, Metoda Dalcroze pune accentul pe legătura esențială dintre mișcarea corporală și descoperirea propriei muzicalități. Nu putem înțelege ceva ce nu simțim și, făcând apel la simțul kinestezic în relație cu simțul muzical, corpul devine primul instrument ce creează imagini motrice care, mai apoi, servesc drept referință pentru învățare și intepretare.


Centrul de educație timpurie MIMA Muzica

MIMA Muzica, având activitate în București și Brașov, s-a născut în urmă cu 10 ani din pasiune și din dorința de a oferi o educație muzicală de calitate, adaptată diferitelor categorii de vârstă și afinități. O atenție particulară este acordată educației muzicale timpurii, bazate pe metodele Dalcroze, Orff și Kodály.

Prin cursurile și atelierele de educație muzicală ne propunem să-i apropiem pe copii de muzica clasică, într-o manieră atractivă, fără ca aceștia să simtă presiune în a-și însuși diferite noțiuni.

Repertoriul folosit în cadrul orelor de curs înseamnă muzică clasică, dar și cântece de leagăn, piese din folclor sau din folclorul copiilor.

MIMA Muzica se numără printre pionierii acestei abordări în România și obiectivul nostru este de a transmite dragostea pentru muzică și plăcerea de a învăța, de a interpreta piese muzicale.