Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Turneul TRANSINESTEZIA (LIGETI 100)

Publicat: vineri, 14 Iulie 2023 , ora 12.59

Sâmbătă, 15 iulie, începe Turneul Național "TRANSINESTEZIA", care, între zilele de 21 și 24 iulie, se va intersecta la Sibiu cu Festivalul Musica Ricercata. Prin acest turneu cu caracter educativ, muzica clasică ajunge în localități cu acces limitat la cultură, pentru a o face pe înțelesul tuturor, recitalurile și concertele fiind însoțite de sesiuni de Q&A cu muzicienii și de prezentări ale lucrărilor interpretate.

Dedicat tot centenarului Ligeti, turneul TRANSINESTEZIA îi aduce împreună pe scenă pe soliștii Alexandra Tîrșu, la vioară, (Stradivarius Ida Haendel) și pe Daniel Ciobanu la pian, alături de Ansamblul Musica Ricercata: Alexandru Marian (vioară), Radu Dunca (vioară), Adrian Vasile (violă), Radu Sinaci (violoncel). Conceptul este realizat după o cercetare minuțioasă a dirijorului Gabriel Bebeșelea, directorul artistic al Musica Ricercata și dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu".

Vor fi interpretate lucrări care au fost compuse în zonele prin care ajunge turneul sau care au fost inspirate de viața compozitorilor în Transilvania.