Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Conferințele Ateneului: Ioan Holender în dialog cu Sever Voinescu despre muzică și spectacol

Publicat: luni, 20 Martie 2023 , ora 10.15

În tradiția consacrată a Conferințelor Ateneului, Filarmonica "George Enescu" înscrie un eveniment ce îl are ca protagonist pe Ioan Holender, proeminent om de cultură de anvergură europeană. Cel mai longeviv director al prestigioasei Opere de Stat din Viena (timp de aproape două decenii), Ioan Holender este binecunoscut publicului român și prin contribuția sa la evoluția Festivalului "George Enescu", la cârma căruia s-a aflat timp de șapte ediții, în perioada 2003-2015.

Partenerul de dialog al lui Ioan Holender va fi Sever Voinescu, redactorul-șef al revistei "Dilema veche", moderator al Conferințelor "Dilema veche" și realizator al emisiunii "Europa Christiana" pentru postul de televiziune Trinitas TV. Sever Voinescu este o prezență publică recunoscută, trecut prin avocatură, diplomație, politică și publicistică, autor al prea multor articole și eseuri pe teme culturale apărute în ultimele trei decenii în presa culturală românească. Conferențiază susținut, în țară și în străinătate, pe subiecte variate care, pe lângă cele culturale, includ relațiile internaționale și dreptul. Meloman intratabil, Sever Voinescu este, printre altele, autorul cărții biografice "Canta che ti pasa - de vorbă cu Virginia Zeani" (2011) și coordonatorul volumului "Festivalul George Enescu în era Holender" (2014). Când este pe lângă Ioan Holender, Sever Voinescu își asumă rolul unui Horațio - prietenul martor al atâtor lucruri pe care are șansa să le vadă și, mai ales, să le audă pentru a le mărturisi când vine vremea.

Miercuri, 29 martie, la ora 19, somptuoasa Sală mare a Ateneului Român va găzdui o convorbire ce se anunță plină de efervescență și de tâlc, însoțită de intervenții muzicale din creația compozitorilor Serghei Rahmaninov, Piotr Ilici Ceaikovski, Vincenzo Bellini în interpretarea sopranei Aida Pascu, a violoncelistului Ștefan Cazacu și a pianistului Gabriel Gîțan.

Ateneul Român
Miercuri, 29 martie 2023, ora 19

Conferințele Ateneului
Muzica și spectacolul
IOAN HOLENDER în dialog cu SEVER VOINESCU

Momente muzicale cu lucrări de Serghei Rahmaninov, Piotr Ilici Ceaikovski, Vincenzo Bellini susținute de:

AIDA PASCU - soprană
ȘTEFAN CAZACU - violoncel
GABRIEL GÎȚAN - pian

Mai multe informații despre acest concert pot fi găsite aici: https://www.fge.org.ro/calendar

Prețurile biletelor sunt:

  • Categoria I: 60 lei
  • Categoria II: 55 lei
  • Categoria III: 50 lei

Biletele se pot cumpăra:

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți - vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar. Telefon: 021.315.68.75)
  • Online, accesând site-ul - secțiunea "Calendar".