Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Tudor și Mara Torge în Stagiunea de marți seara din 17 ianuarie

Publicat: marți, 10 Ianuarie 2023 , ora 16.00

De la Cluj-Napoca și Saarbrücken la București: Tudor și Mara Torge în Stagiunea de marți seara

Doi foarte tineri muzicieni aflați în plină formare, chitaristul Tudor Torge și sora sa, violonista Mara Torge, revin pe 17 ianuarie, la ora 19.00 în Stagiunea de marți seara cu un recital pe care îl vor susține la Sala mică a Ateneului Român.

La doar 16 ani, Tudor Torge este laureat al mai multor concursuri internaționale, dintre care menționăm Johann Sebastian Bach Music Festival (Marele Premiu, 2022), G Clef International Music Competition, Coreea (Premiul I, 2021), Altamira Guitar Festival (Premiul I, Italia 2021), Pleven International Guitar Festival (Marele Premiu, Bulgaria 2021), Concursul Guitar Foundation of America Ppremiul al III-lea 2020). Tudor este elev al Colegiului de Muzică ,,Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca unde studiază cu profesorii Viorela Filimon și Biro Lajos. Se perfecționează în cadrul unor cursuri de măiestrie cu celebri chitariști, cum sunt: Judicael Perroy, Chinnawat Themkumkwun, Lovro Peretiæ, Giulia Ballaré, Belmin Okanoviæ, Joao Carlos Victor. Tânărul muzician are o intensă activitate camerală, în care o are ca parteneră de scenă de cele mai multe ori pe sora sa, violonista Mara Torge, dar a evoluat în recital și alături de Alexandru Tomescu (Lisabona 2022), sau în deschiderea concertului maestrului Andrea De Vitis (București 2022).

Mara Torge este bursier al statului german și studiază la Hochschule für Musik Saar (Saarbr ücken, Germania) cu celebrul violonist David Grimal. A absolvit Colegiul de Muzică "Sigismund Toduța" din Cluj-Napoca la clasa prof. Corina Mar, dar formarea sa este completată și de participarea la cursuri de măiestrie, cum au fost cele susținute de Vicente Alberola, Alexander Sitkovetsky, Remus Azoiței, sau Vlad Stănculeasa. Mara a câștigat numeroase premii la competiții naționale și internaționale, iar pentru rezultatele sale i-au fost acordate bursele Tinere Talente MOL și IconArts precum și distincția de Ambasador al Clujului (2021).

Programul recitalului din 17 ianuarie cuprinde lucrări de Fernando Sor, Mauro Giuliani, Miguel Llobet, Astor Piazzolla, Georg Philipp Telemann, Fritz Kreisler, Johann Sebastian Bach, Eugène Ysaÿe, Niccolò Paganini

Coproducător: Radio România Muzical.

Mai multe informații: https://tockify.com/stagiune/detail/302/1673974800000

Biletele se pot cumpăra

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)

- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.