Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Urban Blues Fest Autumn Edition - 14, 15 și 16 octombrie la The Pub

Publicat: joi, 15 Septembrie 2022 , ora 14.50


Ediția de toamnă a Urban Blues Fest, primul festival dedicat bluesului din Bucuresti, se va desfășura în excelenta locație The Pub Trocadero, de la Universitate, în zilele de 14, 15 și 16 octombrie 2022 și îi va aduce pe scena clubului din centrul capitalei, în postura de cap de afiș, pe Gianluca D'Alessio (Italia), Ride On Band (București) și Burning Blues Band (Timișoara). Acestora li se alătură mulți alți artiști de valoare, în trei seri cu tematică individuală: seara de vineri va fi fusion, sâmbăta va reveni bluesului, iar duminică scena va aparține chitariștilor virtuoși.

Radu Lupașcu, Event Manager, detaliază: "Vor fi trei seri tematice ce aduc în prim plan plăsmuirea și modernitatea bluesului peste veacuri. Bluesul este un diamant cu multe fațete, unele șlefuite, altele mai opace, dar cu siguranță, pline de povești și spirite libere, pătrunzătoare. Odată ce te prinde în mrejele sale bluesul îți umple inima de bucurie și te poartă pe cărări nebănuite ale frumosului dar și ale artei sunetelor, ceea ce vor putea să descopere sau redescopere toți cei care vor trece pragul festivalului."

Vineri 14 octombrie 2022, Fusion Day, este un amestec binevenit și închegat de blues, rock, pop, funk, soul și prog! Urban Blues Fest - Autumn Edition, oferă fanilor muzicii de calitate, primul invitat din afară țării, Gianluca D' Alessio, o captivantă sinteză a coagulărilor muzicale existente pe plan mondial. Quartetul chitaristului italian Gianluca D' Alessio este headlinerul serii, dedicate muzicii de fuziune. În aceeași zi, două trupe românești, Green Ties și The Groovy Bastards ne vor surprinde cu prospețimea și elasticitatea viziunilor lor.

Sâmbătă 15 octombrie 2022, Blues Connection este seara dedicată relației directe dintre bluesul ancestral și lumea modernă ce ne înconjoară. Programul este deschis de Soul Serenade ce îmbină stiluri și estetici din tradiția Statelor Unite, de la bluesul de la finele sec. XIX până la începuturile tradiției de jazz și swing din anii '30. În martie 2013, Soul Serenade a obținut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), aceasta fiind și prima participare a României la acest festival/concurs. Veți cunoaște o voce celestă, dublată de un zbor chitaristic radiant, ce te poartă cu spiritul în tumultul anilor '30. Pentru festivalul nostru, duoul Soul Serenade va avea un invitat special: Hanno Hoefer. Va urma cvintetul Black River Blues Band, ce sosește tocmai din Satu Mare! Ei ne vor cuceri cu spontanitatea, improvizația și spiritul cald de echipă. Headlinerul serii va fi energicul sextet hard blues rock Ride On Band care își va lansa al doilea album și, în premieră, primul vinyl de blues românesc.

Duminică 16 octombrie Guitar Night - este ziua în care ne vom bucura de revenirea în capitală ai mult iubiților membri ai grupului Survolaj, Szabó Zsolt, Molnár Levente și Ștefan Czifrak, transformați de ceva vreme în revigorantul Burning Blues Band, odată cu cooptarea carismaticului vocalist și muzicuțist, Bogy Nagy. Headlinerul timișorean Burning Blues Band închide ediția de toamnă a festivalului, ce vă promite pentru 2023, alte două întâlniri, în premieră, cu bluesmani de calibru din Europa și Regatul Unit.

În deschiderea zilei de duminică, vă veți bucura de alte două surprize pentru publicul bucureștean: Southerman Robbie - o autentică călătorie solo guitar în country folk blues și Baldovin Blues Band special guest Rareș Totu (chitară) și Adrian "Geagea" Mariaș (voce) - un dinamic quartet de blues rock cu doi invitați, plin de intervenții chitaristice impetuoase.

În completarea regalului muzical de 3 zile, Urban Blues Fest este întregit de o serie de evenimente ce vor oferi publicului o experiență de festival completă: terasa The Pub Universității va găzdui două expoziții foto, un târg de vinyluri, dar și lansări de carte și o lansare de album.

Pe toată durata festivalului, publicul este invitat să descopere lucrările integrate în cele două expoziții foto, găzduite în club:

- Expoziție foto cu tema: Fotografie de concert, ce va însuma lucrări realizate de fotografii revistei Arta Sunetelor din cei 14 ani de existență virtuală,

- Expoziție foto cu tema: Fotografie urbană - o oglindă vie a frumosului urât din graba trecătorului.

Cele două expoziții vor fi prezentate publicului încă din prima zi de festival.

Apoi, ziua de sâmbătă aduce o nouă surpriză: The Pub Music Marketplace, singurul eveniment dedicat împătimiților de vinyl, va avea loc pe terasă, pe 15 octombrie, între orele: 12 - 19. Aflat la a doua ediție, târgul este destinat colecționarilor adevărați, celor pasionați de acest costisitor hobby, vânătorilor de rarități produse în România, dar și marelui public, interesat de valoare și perenitate, atât a suportului, cât și a înregistrării. Vor fi prezenți cu standuri: colecționari, case de discuri românești și magazine de discuri. Organizatorii evidențiază: "The Pub Music Marketplace este singurul eveniment de profil la care și schimbul de vinyluri este încurajat, așa că dacă aveți un disc pe care ați vrea să îl oferiți pentru a primi un alt material, nu îl uitați acasă."

Agenda serii de sâmbătă, 15 octombrie 2022, este completată de următoarele evenimente:

1. Lansare album și concert: Dan Chebac & D'Alessio Band - ora 18;

2. Lansare carte: realizator Nelu Stratone - ora 18:45;

3. Lansare carte: Rockin' by myself de Dumitru Ungureanu - ora 19:45;

4. Lansare album (pe CD &vinyl) și concert: Ride on Band - ora 21.00;

Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua ambilet.roși din locație.