Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Vox Medicalis vă invită la evenimentul unicat - "Choral Evensong/Vecernia anglicană"

Publicat: marți, 24 Mai 2022 , ora 12.21


Sâmbătă 28 mai 2022, ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif din București, Corul Vox Medicalis va susține un eveniment unicat în România în cadrul Festivalului Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae, intitulat "Coral Evensong/Vecernia Anglicană".

Invitat să susțină un concert de muzică corală anglicană cu orgă în cadrul Festivalului Internațional de Orgă Cantus Ecclesiae, Corul Vox Medicalis propune evenimentul "Choral Evensong", de fapt un serviciu religios de Vecernie caracteristic Bisericii Anglicane în care majoritatea covârșitoare a programului este asigurată de cor și orgă. În fapt, Choral Evensong este o sărbătoare a tradiției corale spirituale britanice. Repertoriul este aproape integral în primă audiție națională și cuprinde lucrări de William Byrd, William Smith of Durham, Ralph Vaughan Williams, Herbert Brewer, Hubert Parry, Samuel Wesley, Karl Jenkins, Craig Sellar Lang. Slujba va fi condusă de Rev. Dr. Nevsky Everett, parohul Bisericii Anglicane din București.

Corul Vox Medicalis este un ansamblu semiprofesionist de elită format în cea mai mare parte din tineri medici și studenți mediciniști, precum și muzicieni și persoane din alte medii profesionale. Corul a fost înființat în anul 2009 sub conducerea lui Tudor Ionescu, actualmente medic specialist ORL, supraspecializat în clinica și chirurgica vocii. Prin activitatea sa, corul promovează valorile culturii românești și universale prin stimularea curiozității publicului în ceea ce privește muzica corală. Ansamblul se află sub patronajul onorific al E.S. Andrew Noble, Ambasadorul Regatului Unit la București La orgă va evolua Alexandru Simion, excepțional organist amator, doctorand în Fizică.

Evenimentul este unul caritabil, în beneficiul administrării și misiunii creștine și caritabile a Bisericii Anglicane a Învierii din București, monument istoric ce găzduiește o parohie anglicană vibrantă, cu numeroase proiecte de binefacere la activ. Intrarea este liberă, donația voluntară sugerată fiind de 40 de lei.