Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Peisaje sonore în muzica lui Schubert - concert-conferință susținut de chitaristul Costin Soare la Palatul Suțu

Publicat: miercuri, 6 Aprilie 2022 , ora 10.59

Miercuri, 13 aprilie, ora 19.00, la Palatul Suțu, chitaristul Costin Soare va fi cel de-al doilea lector al seriei de concerte-conferință intitulată "Muzică pe pâine - despre frumusețea muzicii clasice", aducînd în prim-plan creația delieduri a lui Franz Schubert. Alături de invitata sa, mezzosoprana Claudia Codreanu, Costin Soare va porni de la versurile din poemul "Girueta" de Wilhelm Müller, care alcătuiesc celebrul ciclu de lieduri "Călătorie de iarnă", compus în 1827 - "Vântul se joacă înlăuntru, cu sufletul / Așa cum se joacă pe acoperiș cu girueta [...]" - și va introduce publicul în lumea specială a compozitorului austriac, autor a peste 600 de lieduri. Peisajele sonore ale lui Schubert reprezintă atât lumea interioară, psihicul de tip romantic al personajelor sale, cât și natura care le înconjoară, iar alegerea cântecelor din această seară, pe versuri de Goethe, Müller sau Lübeck, va constitui o scurtă, dar substanțială introducere în poetica muzicală schubertiană. Concertul se desfășoară în cadrul Stagiunii "Iosif Sava" a Fundației ACCUMM.

În preambulul concertului, un muzeograf de la Muzeul Municipiului București (MMB) va prezenta un obiect de patrimoniu.

Toate concertele proiectului vor fi difuzate live, online pe www.youtube.com/c/AsociatiaCulturalaKitharalogos și vor putea fi urmărite ulterior pe paginile de youtube și facebook ale Asociației Culturale Kitharalogos și ale Muzeului Municipiului București.

Intrarea la concertele de la Palatul Suțu este liberă, în limita locurilor disponibile, și se face pe bază de rezervare, scriind la: kitharalogos@gmail.com.

Detalii: www.muzeulbucurestiului.ro , www.muzicapepaine.ro

www.facebook.com/muzicapepaine , www.facebook.com/kitharalogos