Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Clasic e fantastic. Aprilie 2022

Publicat: luni, 4 Aprilie 2022 , ora 9.55

Sâmbătă, 16 aprilie, ora 12, publicul proiectului Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica este invitat în Sala mare a Ateneului Român. Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal permite din nou accesul celor mai tineri melomani la repetiția generală a unui concert extraordinar care are în program lucrări pentru două și patru viori de Johann Sebastian Bach și Antonio Vivaldi. Soliști vor fi patru dintre concertmaiștrii pe care i-a avut orchestra, în timp, fiecare în parte, un instrumentist virtuoz, atestat de succese internaționale: Valentin Șerban, Roxana Oprea, Rafael Butaru și Radu Dunca. Este cel de al patrulea concert simfonic/ repetiție generală pe care Centrul Național de Arta "Tinerimea Română" îl oferă proiectului nostru. Au fost patru pledoarii convingătoare pentru valoarea și importanța muzicii clasice.

Folosim această ocazie pentru a anunța și succesul celei de a doua jumătăți a proiectului Clasic e fantastic, cel subnumit Copilăria marilor muzicieni. Sunt 13 spectacole de teatru cu muzică, pentru copii, ce au loc pe scena Teatrului Odeon și care au fost distinse cu un Premiu special UNITER pentru rolul educativ al proiectului de teatru și muzică CLASIC E FANTASTIC - copilăria marilor muzicieni . De 10 stagiuni, aceste piese sunt prezentate și pe scena Ateneului Român, la fiecare început de iunie. Anunțăm deja că,sâmbătă, 4 Iunie am programat cea mai recentă premieră Eu, Henri Vieuxtemps sau viața unui violonist copil-minune în interpretarea trupei Clasic e fantastic, un concert-spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Odeon.

De asemenea, readucem în ateneție colecția de carte de muzică pentru copii Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni, în acest moment 12 volume postate pe siteul clasicefantastic.ro, în Biblioteca virtuală, liber la răsfoire și descărcare. Cea mai recentă apariție : Copilăria lui Richard Wagner sau despre vase-fantomă, lebede, balauri și pitici. Text Irina Sârbu, ilustrații Annabela Orosz, Editura Muzicală.

Sâmbătă 16 aprilie 2022, ora 12, Ateneul Român
Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica
Orchestra Română de Tineret

Dirijor Cristian Mandeal
Soliști: Valentin Șerban, Roxana Oprea, Rafael Butaru, Radu Dunca - vioară

Program

I.S. Bach - Concertul pentru două viori în re minor, BWV 1043

Antonio Vivaldi - Concertul pentru două viori în la minor, RV 522

Antonio Vivaldi - Concertul pentru 4 viori și orchestră în si minor, RV 580

Concert realizat în colaborare cu Centrul Național de Arta "Tinerimea Română"

Biletele se pot procura:

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.

Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii.