Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cristian Mandeal și Orchestra Română de Tineret, repetiție generală cu public și concert la Ateneul Român

Publicat: vineri, 11 Martie 2022 , ora 12.27

Sâmbătă, 12 martie 2022, Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal, prezintă publicului, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, Uvertura operei Răpirea din Serai KV 384 de W. A. Mozart și Concertul pentru vioară, pian și orchestră în Re major, K. Arh. 56/315f de W.A. Mozart/Philip Wilby, iar în partea a doua Simfonia nr. 7 in La major, op. 92 de Ludwig van Beethoven. Concertul, care face parte din stagiunea Filarmonicii "George Enescu", îi va avea soliști pe violonistul Mincho Minchev și pianistul Ludmil Angelov, doi muzicieni care desfășoară o prodigioasă carieră internațională. Seara de la Ateneul Român este prefațată de o repetiție generală cu public, de la ora 12.00, inclusă în cadrul ciclului educativ Clasic e fantastic.

Devenită un invitat tradițional, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va concerta, de asemenea, pe 13 martie 2022, de la ora 19.00, la Sala Teatrului din Ruse pentru a patra oară, în contextul Festivalului Internațional March Music Days, festival aflat la ediția cu numărul 61. Interpreți din opt țări vor fi oaspeții Festivalului March Music Days în acest an, muzicieni din Argentina, Germania, Franța, România, Lituania, Rusia, Macedonia și Bulgaria fiind așteptați pe scena festivalului din Ruse, între 11 și 27 martie. În acest an, festivalul are în program 19 evenimente oferite iubitorilor muzicii clasice, cuprinzând șapte programe orchestrale, zece camerale și un spectacol de operă, repertoriul fiind concentrat asupra aniversărilor anului din muzica europeană, precum Ravel, Debussy, Skriabin, Honneger.

Publicul din România și Bulgaria va avea așadar ocazia de a fi din nou în compania unor interpreți cu o înaltă performanță artistică, Orchestra Română de Tineret fiind formată din tineri muzicieni români valoroși, proiect creat și condus de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu: "Bucuria de a împărtăși publicului emoția muzicii clasice este umbrită de evenimentele tragice din Ucraina. Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" a invitat la toate proiectele din această primăvară tineri muzicieni din Ucraina, care vor urca pe scenă alături de Orchestra Română de Tineret, pentru a transmite împreună un mesaj de pace și susținere pentru cei care suferă din cauza războiului".

Sâmbătă 12 martie 2022

Orchestra Română de Tineret

ora 12.00, Sala mare a Ateneului Român, repetiție generală în cadrul stagiunii educative Clasic e Fantastic

ora 19.00, Sala mare a Ateneului Român

Dirijor
CRISTIAN MANDEAL

Soliști
MINCHO MINCHEV - vioară
LUDMIL ANGELOV - pian

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura operei Răpirea din serai, KV 384

Wolfgang Amadeus Mozart / Philip Wilby
Concertul pentru vioară, pian și orchestră în re major, K. Arh. 56/315f

Ludwig van Beethoven
Simfonia nr. 7, în la major, op. 92

Prețurile biletelor sunt:

Ora 12.00: 20 lei

Ora 19.00: Categoria I: 110 lei; Categoria II: 100 lei.

Biletele se pot procura:
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar". Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului conform legii; dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție". Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.