Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Corul Madrigal anunță Turneul național de Paște "Săptămâna Patimilor"

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 15.09

Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" anunță organizarea în premieră a Turneului național de Paște "Săptămâna Patimilor".

Turneul național "Săptămâna Patimilor" se va desfășura în perioada 13 - 16 aprilie 2022, în orașele Arad (13 aprilie), Timișoara (14 aprilie), Alba Iulia (15 aprilie) și Cluj - Napoca (16 aprilie), ca răspuns la numeroasele solicitări primite în ultimul an din partea publicului.

Spectacolele programate în luna aprilie fac parte din seria de evenimente dedicate sărbătorilor pascale, prin care Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" marchează această sărbătoare fundamentală a creștinătății.

Invitatul turneului pascal este Marius Turdeanu, unul dintre cei mai apreciați actori ai scenei teatrale românești.

"Turneul Național "Săptămâna Patimilor" este o inițiativă prin care dorim să oferim publicului din țară o experiență spirituală mai presus de muzică. Concertele Extraordinare de Paște ale ansamblului nostru reprezintă o constanță culturală pentru români și una dintre cele mai importante activări ale calendarului nostru afectiv. După această perioadă dificilă, suntem bucuroși să întâlnim spectatorii în sălile de concert și ne dorim ca muzica interpretată de Corul Madrigal, alături de copiii din Rețeaua Națională Cantus Mundi, să construiască punți de comunicare și emoție, atât de necesare în apropierea Învierii. Așadar, vă invităm să întâmpinați sărbătorile pascale de anul acesta cu lumină și gânduri bune alături de Corul Madrigal!" - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin.

Spectatorii sunt invitați să participe la o adevărată călătorie sonoră premergătoare Paștelui, prin intermediul repertoriului special ales de dirijorul principal al Corului Madrigal - Anna Ungureanu. Programul va include lucrări românești, printre care amintim celebrul "Florilegiu bizantin", o impresionantă colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, dar și compoziții din repertoriul universal, precum fragmentele din impresionanta lucrare "Credo", compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

"O sărbătoare precum cea a Paștelui - care elogiază bunătatea și sacrificiul suprem - ne inspiră către un repertoriu complex și profund, cu superbe compoziții de factură spirituală, care vor conecta publicul cu mesajul universal al acestui eveniment. Sperăm să aducem bucurie și căldură în inimile celor care iubesc muzica și doresc să întâmpine Paștele cu emoția ei" - a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin.

Experiența emoționantă a actului artistic din cadrul concertelor va fi completată de intervenția artistică a actorului Marius Turdeanu, precum și de coruri de copii active în Programul Național Cantus Mundi, care vor cânta alături de Corul Madrigal în fiecare oraș. Concertul Extraordinar "Săptămâna Patimilor" va fi îmbogățit de o regie specială și o scenografie impunătoare, care va include decoruri spectaculoase create pentru eveniment și proiecții de lumini.

Biletele pentru concerte pot fi achizționate de pe platforma Bilete.ro, cu un cost care pornește de la 60 de lei.

Evenimentele se vor desfășura cu respectarea legislației în vigoare la data stabilită.