Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violonista Wonji Kim-Ozim deschide seria concertelor camerale "Odae cum Harmoniis" a Stagiunii Camerale "Florescu-Fernandez & Friends"

Publicat: luni, 21 Februarie 2022 , ora 15.50

Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu in parteneriat cu Asociația Florescu-Fernandez & Friends vă invită la un concert cameral de excepție susținut de violonista Wonji Kim-Ozim (Austria), împreună cu muzicienii sibieni, violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev. Evenimentul este programat duminică, 27 februarie 2022 la ora 17.00 în Sala Oglinzilor (FDGR). Accesul publicului este liber și se va face respectând normele sanitare în vigoare.

În 2022 seria de concerte camerale "Odae cum Harmoniis" va oferi publicului sibian nouă evenimente muzicale, printre artiștii invitați în acest an se numără pianiștii Robert Craimer și Ida Pelliccioli, chitaristul Costin Soare, violoniștii Valentin Șerban, Wonji Kim-Ozim si Edwin E.S. Kim și Bucharest Wind Ensamble.

Primul concert este programat în 27 februarie și o are invitată pe violonista Wonji Kim-Ozim din Austria, profesor de vioară la Universitatea "Mozarteum" din Salzburg. Alături de Wonji Kim-Ozim publicul îi va mai putea urmări pe violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu interpretând Trio cu pian nr.4 "Dumky" de Antonín Dvoűák și Sonata pentru vioara si pian nr.1, op.13 de Gabriel Fauré. Programul serii va fi deschis de tânăra violonistă Rafaela Fernandez care va interpreta "Malagueña" de Pablo Sarasate.

Născută în Seoul, Coreea de Sud, Wonji Kim-Ozim primește primele ore de vioară de la Prof. Li-Song. Între 1989-1991 ia lecții în privat cu profesorul Max Rostal. Urmează Conservatorul din Berna absolvind cu distincție în anul 1994 ca solist la clasa profesorului Prof. Igor Ozim. Preda între anii 1996-2003 în cadrul Universității de Muzica din Viena și Univeristății de Muzica din Berna, ca asistent al Prof. Igor Ozim. Începând din octombrie 2003 este asistentă a cursurilor de măiestrie ale lui Igor Ozim în cadrul Universității Mozarteum din Salzburg, unde ulterior în 2019 devine profesor titular al clasei de vioară. In 2011 a predat ca profesor invitat la Universitatea de Arta și Design din Graz. Este câștigătoarea mai multor premii întâi în concursuri naționale și, de asemenea, laureată a Federației Migros Cooperative. Cantă ca solistă alături de Orchestrele Simfonice din Seoul, Berna, Moscova, Orchestra de Cameră Zürich, Orchestra Națională de Cameră din Ungaria, Deutsche Kammerakademie Neuss și participă în Festivalul Sandor Veress în Tonhalle Zürich, precum și în festivalul "Tous les Violons du Monde" aflat sub patronajul lui Yehudi Menuhin în Casino, Berna. În prezent desfășoară o activitate pedagogică intensă, fiind îndrumătoarea unei întregi noi generații de violoniști tineri, dar preocuparea pentru performanță și activitatea în muzica de cameră sunt nelipsite din activitățile ei de baza ca profesor și pedagog.

Seria de concerte camerale "Odae cum Harmoniis" organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu în parteneriat cu Asociația "Florescu-Fernandez & Friends" este un eveniment finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice și FDGR.

Accesul la concerte este GRATIUT, în limita locurilor disponibile.

REGULI ACCES:

Participarea este permisă pe baza certificatului verde doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.