Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cristian Măcelaru la pupitrul Orchestrei Române de Tineret - primul concert în România în calitate de director artistic al Festivalul Internațional "George Enescu"

Publicat: miercuri, 16 Februarie 2022 , ora 12.00

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Măcelaru - care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internațional "George Enescu" - va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemțanu și Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici. Cei doi artiști de origine română colaborează frecvent în calitate de dirijor și respectiv concert-maestru al Orchestre Nationale de France din Paris, iar prezența lor la București este un eveniment cu totul deosebit.

Repetiția generală de la ora 12 de la Ateneul Român este deschisă publicului și este inclusă în cadrul ciclului educativ Clasic e fantastic.

Marin Cazacu, managerul Centrului Național de Artă Tinerimea Română declara în prefața acestui concert : "Mă bucur că în contextul îndelungatei și fructuoasei colaborări dintre Cristian Măcelaru și Orchestra Română de Tineret avem bucuria de a gira primul concert în România al lui Cristian Măcelaru în calitate de director artistic al Festivalului Internațional "George Enescu". Implicarea celor doi artiști, Cristian Măcelaru și Sarah Nemțanu, într-un proiect alături de Orchestra Română de Tineret contribuie la efortul comun de a le oferi tinerilor muzicieni români experiențe profesionale cu aspirații spre cel mai înalt nivel de performanță și publicului din România stări emoționale de neuitat".

Dirijorul Cristian Măcelaru declara la rândul lui : "Orice reîntâlnire cu Orchestra Română de Tineret este o bucurie pentru mine. Energia și entuziasmul pe care-l aduc la fiecare repetiție sau concert sunt cu adevărat copleșitoare. Iar această energie dă o viață nouă partiturii pe care o interpretăm."

Organizatori: Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" și Filarmonica "George Enescu".

Partener: Fundația Prietenii muzicii "Serafim Antropov".

Parteneri media: Radio România Cultural și Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Agenția de carte, Q Magazine.

Pentru informații detaliate legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro sau https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/