Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital cameral - Marc Coppey, violoncel și François Dumont, pian

Publicat: marți, 8 Februarie 2022 , ora 16.41


Un recital cameral extraordinar, susținut de doi muzicieni francezi de reputație internațională, violoncelistul Marc Coppey și pianistul François Dumont, va avea loc marți, 15 februarie, ora 19, în Sala mare a Ateneului Român.

Apreciat și susținut de Lord Yehudi Menuhin și de Mstislav Rostropovici, Marc Coppey și-a început spectaculoasa carieră internațională câștigând, la 18 ani, Premiul I și Premiul pentru cel mai bun interpret al muzicii lui Johann Sebastian Bach în cadrul prestigioasei competiții internaționale Bach de la Leipzig. Astăzi, datorită performanțelor sale excepționale ca solist sau membru în ansambluri camerale și, în ultimii ani, ca dirijor, Marc Coppey a fost recunoscut ca parte din elita muzicienilor francezi, dovadă și distincția Comandor al Artelor și Literelor/ Commandeur des Arts et des Lettres acordată de Ministerul Francez al Culturii în anul 2020. Este profesor la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris și director artistic al Saline Royale Academy d'Arc-et-Senans. Cântă pe un violoncel Matteo Gofriller (Veneția, 1711), cunoscut sub numele de 'Van Wilgenburg'.

Printre profesorii sub întrumarea căror s-a format pianistul François Dumont se numără Dmitri Bashkirov, Leon Fleisher, William Grant Naboré, Murray Perahia, Menahem Pressler, Andreas Staier și Fou Ts'ong. Interpretul este laureat al unor mari concursuri internaționale de pian: Chopin. Reine-Elisabeth, Clara Haskil, Piano Masters/ Monte-Carlo și a fost distins de către Critica Muzicală Franceză cu Prix de la Révélation. François Dumont are o bogată listă de înregistrări discografice. Ultimul său album consacrat Nocturnelor de Fauré, interpretate pe un pian Gaveau din 1922, a primit, din partea publicației Pizzicato din Luxemburg, aprecierea maximă de « Supersonic ».


Marți, 15 februarie, ora 19, Ateneul Român

MARC COPPEY - violoncel
FRANÇOIS DUMONT - pian

Program

Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 4, în do major, pentru pian și violoncel, op. 102, nr. 1

Gabriel Fauré - Élégie, Romance, Papillons

Claude Debussy - Sonata pentru violoncel și pian

George Enescu - Sonata Torso

Johannes Brahms - Sonata nr. 2, în fa major, pentru pian și violoncel, op. 99

Recital realizat în parteneriat cu Institutul Francez din România

Biletele pot fi achiziționate:

- Online, accesand site-ul www.fge.org.ro - sectiunea "Calendar".Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

- De la Casa de Bilete a Ateneului Român. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

Accesul în sala Ateneului Român este permis în condițiile impuse de lege.