Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Povestea de dragoste din viață, transpusă pe scenă, într-una din cele mai frumoase povești de iubire din istoria operei - "La Bohème" de Puccini

Publicat: luni, 7 Februarie 2022 , ora 12.12

Opera Națională București prezintă vineri, 11 februarie, ora 18:30, spectacolul de operă "La Bohème" de Giacomo Puccini, capodoperă a verismului care, de peste 125 de ani, impresionează și entuziasmează publicul din toate generațiile de melomani. Este una dintre cele mai reprezentative opere în care este cântată sublim viața tinerilor și atmosfera spiritului lor juvenil.

În rolul Mimì va fi invitată soprana Paula Iancic care a făcut parte din grupul de tineri artiști ai Studioului de Operă de la Bayerische Staatsoper din Munchen, unde a avut oportunitatea de a se perfecționa și de a acumula experiență artistică alături de mari artiști contemporani și afirmându-se în roluri din "Elixirul dragoseti" de Donizetti (Giannetta), "Der Diktator" de Krenek (Maria), "Hänsel și Gretel" de Humperdinck (Taumännchen), "Sour Angelica" de Puccini (Suor Dolcina), etc. Pe scena ONB va interpreta rolul Mimì după succesul repurtat la Iași, Cluj și Timișoara în anii 2017 - 2019, dar și la Poznan în Polonia, teatre în care, după obținerea Marelui Premiu la Concursul Internațional de Canto Virginia Zeani de la Târgu Mureș. Soprana Paula Iancic va conferi personajului Mimì prospețimea tinerească și forța temperamentală a tinereții aflată în plină formare la început de carieră.

În rolul Rodolfo, publicul spectator va avea ocazia de a-l asculta pe tenorul Teodor Ilincăi, partener și în viața de dincolo de scenă al Paulei Iancic. Teodor Ilincăi și-a făcut debutul internațional în anul 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera "MacBeth" de Verdi. În luna martie a aceluiași an, a debutat la Opera de Stat din Viena cu rolul Ismaele din opera "Nabucco", urmând debutul în "La Bohème" de Puccini pe scena operei din Timișoara, după care la București și Hanovra. În luna decembrie a anului 2009 își face debutul la Opera Regală din Londra cu aceeași La Bohème, în regia lui John Copley, unde obține aprecierea publicului și a criticii de specialitate, având totodată șansa de a-și face debutul discografic alături de Opus Arte, parteneră fiindu-i Hibla Gerzmava în rolul Mimi, sub bagheta lui Andris Nelsons. Tot în anul 2009 îi este oferit și Premiul Ludovic Spiess, de către Forumul Muzical Român. De-a lungul carierei, Teodor Ilincăi a adăugat repertoriului său diverse roluri, pe care a fost invitat să le interpreteze pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Monte Carlo, Londra, Hamburg, Viena, Festivalul de Operă din Peralada, Sevilla, Berlin, Dresden, München, Düsseldorf, Duisburg, Festivalul de Operă din Macerata, Toulouse, Strasbourg, Barcelona, San Diego, Marseille, Lausanne, Santiago de Chile, Frankfurt, Festivalul de operă din Avenches, Genova și Paris. În prezent, este solist al Operei bucureștene.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/