Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'ENESCU, MOZART, BEETHOVEN. CONCERT PENTRU EUROPA'. Concert transmis online cu ocazia Zilei Europei 2021

Publicat: miercuri, 5 Mai 2021 , ora 14.06

Cu ocazia Zilei Europei 2021 Accademia di Romania in Roma, în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu din București, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Radio România Muzical, Vibrate Festival Brașov și Conservatorul de Muzică Santa Cecilia din Roma și cu patronajul Ambasadei României în Italia, Reprezentanței Comisiei Europene în Italia și al Primăriei orașului Roma, prezintă online concertul "ENESCU, MOZART, BEETHOVEN. Concert pentru Europa".

Concertul va fi transmis online duminică, 9 mai 2021, ora 19:00 (ora 20:00 - ora României) pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma: https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/, a Muzeului Național George Enescu: https://www.facebook.com/muzeulnationalgeorgeenescu și a postului Radio România Muzical: https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 și-i va avea ca invitați pe violonistul Vlad MAISTOROVICI și pianista Diana IONESCU. În program piese de George Enescu, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Mark Turnage și Pablo de Sarasate.

Vlad MAISTOROVICI: "plin de atmosferă, un minunat vârtej de sunete" (The Classical Reviewer)

Laureat al concursurilor internaționale Tillett Trust și Young Concert Artist Trust, Vlad a susținut numeroase apariții ca solist pe marile scene din Marea Britanie (Wigmore Hall, South Bank Centre), Franța, Olanda, Belgia (Salle Flagey), Germania, Elveția, Italia, Croația, România, Rusia, Israel, Statele Unite (Merkin Hall NY), Brazilia, precum și în compania unor ansambluri ca Orchestra de Cameră a Uniunii Europene, Orchestra de Cameră din Lausanne, South Bank Sinfonia din Londra, Orchestra de Cameră Radio București. Împătimit al repertoriului cameral, a avut privilegiul de a colabora de la o vârstă fragedă cu muzicieni de renume, ca Pierre Amoyal, Dora Schwartzberg, Jeremy Menuhin, Ivry Gitlis, Gordan Nikolich. Vlad îmbină cu succes cariera concertistică și cea de compozitor. În 2003 a fost distins cu Marele Premiu al Concursului Internațional George Enescu, ceea ce a confirmat talentul său manifestat încă din copilărie. Muzica sa a fost abordată și înregistrată de interpreți și ansambluri renumite ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Britten-Pears Orchestra. Născut în 1985 la Ploiești, a urmat cursurile Liceului de artă "Carmen Sylva". La vârsta de 16 ani, recomandat de pianista Lory Wallfisch, a obținut o bursă la vestita Yehudi Menuhin School unde a studiat cu Natalia Boyarskaya. Între 2002 și 2009 a studiat vioara cu Felix Andrievsky și compoziția cu Mark-Anthony Turnage și Jonathan Cole la Royal College of Music din Londra, iar în 2011 a obținut diploma Master Soloist de la Haute Ecole de Musique Lausanne, la clasa lui Pierre Amoyal. Începând cu 2015, alături de pianista Diana Ionescu, a fondat Vibrate Festival! Brașov.Mai multe informații despre activitatea violonistului Vlad Maistorovici găsiți pe: http://www.maistorovici.com/ sau http://www.vibratefestival.ro/

Diana IONESCU:"...sclipiri care evocă personalitatea Martei Argerich - bravură și temperament completate cu acele momente de bucurie rezervată care amintesc de Maria Joao Pires în cele mai bune momente (...) a fost un raport al muzicii de cameră cu orchestra, cu reminiscențe din Nigel Kennedy la apogeu." (Classical Source)

Câștigătoare a Medaliei de Aur la Competiția Internațională de Pian George Enescu și a Premiului Weissenberg, pianista română Diana Ionescu a avut apariții la festivaluri importante precum Festivalul Verbier, Progetto Martha Argerich-Lugano, Festivalul de Muzică de la Kyoto, Festivalul George Enescu și Festivalul Beethoven din Londra. Aceste realizări au adus-o în atenția unor muzicieni faimoși în întreaga lume ca Martha Argerich, Alexis Weissenberg, Ion Marin, Richard Goode și Murray Perahia, ceea ce a dus la oportunitatea de a cânta în cadrul unor evenimente majore din întreaga lume, incusiv Franța, Belgia, Olanda, Spania, Elveția, Japonia și SUA. A înregistrat recent Concertul pentru pian al lui Schumann și Concertul pentru Pian nr. 1 al lui Mendelssohn împreună cu Orchestra Națională Radio. Între colaborările notabile în muzica de cameră se numără cea cu sporana Teodora Gheorghiu și violonistul Vlad Maistorovici. Diana Ionescu s-a născut în România și a început studiile cu Doamna Profesor Sanda Bobescu și apoi cu Doamna Profesor Olga Szel. A absolvit Școala de Muzică George Enescu și Universitatea Națională de Muzică din București unde a studia cu Dan Grigore. Și-a continuat apoi studiile la Școala de muzică Guildhall, din Londra, cu Joan Havill și Ronan O'Hora. A beneficiat de mentorat pe o perioadă lungă de timp din partea lui Alexis Weissenberg și Richard Goode. Începând cu 2015, alături de violonistul Vlad Maistorovici, a fondat Vibrate Festival! Brașov. Mai multe informații despre activitatea pianistei Diana Ionescu găsiți pe https://www.pianistdianaionescu.com/ sau pe http://www.vibratefestival.ro/