Arhivă : Agenda de concert Înapoi

24 de ani de emisie a postului Radio România Muzical: Mozart - Concertul pentru flaut, harpă și orchestră - LIVE de la Sala Radio

Publicat: luni, 22 Martie 2021 , ora 11.35

Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră?

O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.

Evenimentul, prezentat pe scena Sălii Radio și transmis LIVE pe calea undelor și pe Facebook, este prilejuit de aniversarea a 24 de ani de emisie a postului Radio România Muzical, canalul de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice și de jazz. 24 de ore din 24, Radio România Muzical ne propune cele mai mari nume de interpreți, informații despre cele mai importante evenimente din țară și din străinătate și transmisiuni directe din marile săli de concerte ale lumii, cu cele mai apreciate ansambluri ale momentului.

Pe lângă concertul mozartian, programul serii include și Simfonia nr. 5 de Franz Schubert, întregind astfel o superbă incursiune în clasicismul muzical vienez.

Violonist, corepetitor, organist și nu în ultimul de rând dirijor, NICOLAE MOLDOVEANU este unul dintre muzicienii români care și-a construit un vast parcurs în lumea artistică internațională. Printre ansamblurile importante pe care le-a dirijat de-a lungul anilor se numără: Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Radio din Olanda, BBC Concert, BBC Philharmonic, Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Cameră din Stockholm, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Filarmonicii din Varșovia, Melbourne Symphony ș.a.

Flautistul MATEI IOACHIMESCU a studiat la Universität für Musik und Darstellende Kunst din Viena. Artistul susține o activitate concertistică impresionantă, prezintă programe de mare succes în Europa și Asia și este recunoscut pentru interpretările sale ale repertoriului baroc, dar și modern, și pentru proiecte cross-over.

Este laureat al mai multor distincții și a fost aplaudat pe scene europene și japoneze, precum Konzerthaus Wien, Conservatorio Santa Cecilia - Roma, Budapest Music Center sau Suntory Hall - Tokyo. Albumul de debut realizat împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat "Lumière", este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două instrumente. Este cunoscut pentru turneele naționale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor și, mai recent, pentru proiectul La Vida Loca.

MARIA BÎLDEA a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și a înființat, în 1988, prima clasă de harpă la Conservatorul din Salonic, iar în 1992 la Conservatorul din Atena. A concertat cu cele mai mari orchestre din România și din Grecia, a susținut recitaluri în Franța, Marea Britanie, Germania, Canada, SUA ș.a. și a interpretat muzica compusă de Vanghelis pentru "Alexander" (regizor Oliver Stone). În prezent este membră a Orchestrei Naționale Radio.CIPRIAN ȚUU

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical - în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro, și pe paginile de FACEBOOK Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical.

Evenimentul va fi preluat LIVE și pe pagina oficială de Facebook a partenerilor noștri de la Forumul Cultural Austriac și pe cea a Ambasadei Elveției la București.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.