Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recitalul participanților la Școala de vară pentru flaut și clarinet CIMC+

Publicat: joi, 10 Septembrie 2020 , ora 15.59


Sâmbătă (12 septembrie) și duminică (13 septembrie) de la ora 19.00, vă invităm să îi urmăriți pe 20 dintre tinerii flautiști și clarinetiști care au participat la Școala de vară online CIMC+ în perioada 20-30 august. În mod tradițional am fi încheiat cursurile cu un recital live, cu atmosfera iubită de către toți, prin emoții și aplauze, dar ne bucurăm să abordăm cu curaj mediul online, în dorința de a perpetua magia muzicală și altfel! Recitalurile ce cuprind o selecție de clipuri trimise de către particpanți, vor fi transmise în sistem premieră pe pagina de Facebook a Asociației Culturale "Notes&Ties".

În cele 10 zile ale școlii de vară, pe lângă cursuri individuale cu profesori de renume, participanții au luat parte și la alte câteva cursuri răspândite pe o arie extinsă de teme și abordări, de mare valoare pentru cariera unui muzician. Temele propuse - branding și PR personal, gestionarea emoțiilor, analiză muzicală, mediere muzicală, relația solist-dirijor-orchestră - au fost menite să le stimuleze tinerilor curiozitatea și să le consolideze drumul perfecționării în direcția dorită. Cu toate că singurul element lipsă a fost interacțiunea directă, am constatat cu surprindere și bucurie că și în lipsa acesteia, toate cursurile au putut fi derulate, oferind toate acele elemente care transformă aceste activități în experiențe cu miză ridicată: dialogurile cu muzicieni recunoscuți, dimensiunea interactivă, sesiuni spumoase de Q&A, deschiderea profesorilor și interesul participanților. Mărturie ne stau și câteva dintre gândurile tinerilor flautiști și clarinetiști:

"Profesorul mi s-a părut fantastic, foarte inteligent, iar ideile prezentate de el îmi sunt sursă de motivație și inspirație."

"Mi-a plăcut faptul că în centrul discuției se aflau aspecte esentiale în privința viitorului muzicii clasice și cariera interpreților, lucruri despre care nu am auzit mai devreme. Apreciez foarte mult diversitatea orelor! [...] Un punct în plus pentru că ne implicați și pe noi, participanții, în asemenea activități!"

"Profesorul mi s-a părut extraordinar. A avut ceva de zis și de îmbunătățit vis-a-vis de interpretarea mea la fiecare pas. Mereu a fost deschis și am resimțit o atmosferă relaxantă, care m-a ajutat foarte mult să fiu eu însumi și să înțeleg foarte bine ce mi-a explicat."

"Fiecare am vorbit în mod deschis despre ce ne preocupă la nivel mental și emoțional, ceea ce a creat o conexiune puternică între noi."


Organizator: Asociația Culturală "Notes&Ties"

Proiectul face parte din programul cultural CLUJ INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION & MASTERCLASSES

Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.