Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Regal de muzică clasică la cea de-a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure, Sibiu

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 11.32


Ȋn perioada 13 - 15 august 2020 Piața Mare din Sibiu a găzduit cea de-a X-a ediție a festivalului Classics for Pleasure - 10 Years of Enchantment, dedicată sărbătoririi a 250 de ani de la nașterea legendarului compozitor Ludwig Van Beethoven.

Primul concert din cadrul festivalului s-a intitulat Enchanting Classics  și a deschis ediția din 2020 cu o colecție inedită de reorchestrări originale ale unor piese moderna ȋn manieră simfonică ce aparțin tȃnărului și talentatului Dragoș Alexandru Stama. Aflat la pupitrul Vibe Orchestra, dirijorul Alexandru Ilie, în compania soliștilor Ovidiu Anton, Ayona, Cosmin Stanciu și Daniel Vots au oferit publicului o experiență de modern și plină de bun gust.

În cea de-a doua seară a avut loc concertul Beethoven Forever în cadrul căruia excepționala pianistă Mădălina Pașol a interpretat în mod magistral una dintre cele mai frumoase creații ale legendarului compozitor - concertul no. 5 Imperialul, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta maestrului Gheorghe Costin.

Concertul Proms of Delight a închis cea de-a X-a ediție a festivalului și a fost un final care a încununat cu adevărat opera: soliștii Bianca Ionescu-Ballo, Adrian Dumitru, Mihai Urzicana și Flordin Budnaru au încântat publicul cu unele dintre cele mai frumoase piese și arii din istoria muzicii. Alături de ei s-a aflat orchestra Philarmonia Elite sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore.

În paralel cu festivalul muzical a avut loc și expoziția de artă Sibiu Art Manifest on Wheels, ce a propus publicului lucrări de artă contemporană cu mare ȋncarcătură emoțională ȋntr-un spațiu alternativ - un tir.

Accesul la toate evenimentele a fost gratuit iar festivalul a funcționat cu aviz DSP Sibiu.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței sibiene și promovarea muzicii clasice în randul publicului.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Spectacolul din prima seară a festivalului face parte din proiectul HITSORAMA: REWIND & REINVENT și este co- finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.