Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Seara de gală a artei lirice' încheie luna iulie, la Opera Brașov!

Publicat: marți, 28 Iulie 2020 , ora 9.00

Luna iulie se încheie la Opera Brașov cu un eveniment festiv - "Seara de gală a artei lirice", ce va reuni, într-un singur program, atât opera, cât și opereta și baletul. Un scurt bilanț al perioadei în care ne-am reluat activitatea, după starea de urgență, ne arată că, din data de 11 iunie, când a avut loc primul spectacol, și până acum, am organizat nu mai puțin de 27 de evenimente! Recitaluri, concerte, spectacole de operetă, de balet și pentru copii, toate au reanimat curtea Operei Brașov. Pentru că aceasta s-a transformat într-o veritabilă Grădină de vară, pornind de la câteva panouri ca décor și ajungând acum să avem o scenă în adevăratul sens al cuvântului. Și pe această cale, dorim să mulțumim domnului Dumitru Alexandru, cel care a făcut posibil ca instituția noastră să poată susțină toate spectacolele, în pofida perioadei perioadei dificile. Domnia sa ne-a pus la dispoziție, gratuit, toate elementele necesare ridicării scenei, iar colegii din Departamentul Tehnic au muncit la construirea acesteia. De asemenea, evenimentele noastre s-au desfășurat și vor avea loc în condiții de maximă siguranță. Atât pentru sănătatea spectatorilor, cât și a angajaților, ca obiectiv prioritar, Opera Brașov a luat toate măsurile în ceea ce privește limitarea răspândirii epidemiei de Coronavirus: purtarea obligatorie a măștii, circuite diferite de intrare/ieșire pentru public, dezinfectarea mâinilor și a obiectelor folosite, măsurarea temperaturii la intrare, amplasarea scaunelor la distanța prevăzută de minim 1,5 m, precum și adaptarea spectacolelor la condițiile actuale.

Așadar, vă așteptăm, cu drag și în siguranță, la evenimentele noastre estivale care vor continua și în luna august!

Marți, 28 iulie 2020
și miercuri, 29 iulie 2020, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Operei Brașov, îi invităm pe cei mici la spectacolul special dedicat lor: "Fata moșului cea cuminte" de Florin Comișel, având la bază binecunoscuta poveste "Fata moșului și fata babei" a lui Ion Creangă. Distribuția este alcătuită din artiștii Operei Brașov: Anca Pănescu, Andromeda Nemeș, Mihaela Marele, Sonia Hazarian, Nora Vlad, Lorand Cristian, Iulia Pârlea, Simona Manole, Ștefan Schuller, Bogdan Mirică, Mugurel Oancea. Își dau concursul Corul și Baletul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Florența Marinescu și Valentin Popescu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller.

Spectacolul de miercuri este oferit special pentru Grădinița "Universul Montessori" - Brașov.
Preț bilete: 10 lei

Vineri, 31 iulie 2020, de la ora 19.00, în Grădina de vară a Operei Brașov
, vă așteptăm la un eveniment special: "Seara de gală a artei lirice", un spectacol complet și complex, în care vă veți întâlni atât cu muzica de operă, de operetă, cât și cu momente de balet. Pe scena, acum extinsă, din curtea Operei, vor evolua soliștii: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Aurelia Florian, Corina Klein, Valentina Mărgăraș, Anda Pop, Asineta Răducan, Carmen Topciu, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Lorand Cristian, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Dan Popescu. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Regie scenă: Dan Antipa.

Veți putea asculta unele dintre cele mai frumoase arii și duete din lirica universală, din operele: "Adriana Lecouvreur" de F. Cilea, "Samson și Dalila" de C. de Saint-Saëns, "Pescuitorii de perle" de G. Bizet, "Povestirile lui Hoffmann" de J. Offenbach, "Bărbierul din Sevilla" de G. Rossini, "Elixirul dragostei" de G. Donizetti, din operetele: "Sânge vienez" de J. Strauss și "Contesa Maritza" de E. Kálmán. Baletul Operei Brașov a pregătit un moment special pentru această gală, valsul "Vin, femei și cântec" de J. Strauss - fiul.
Preț bilete: 15 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment (la spectacolele pentru copii - cu o oră înainte), la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfășura în curtea instituției noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă obligatorie de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se amână pentru date ulterioare.