Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Prezență unicat a Cameratei Regale la 'Vara Magică', în Curtea Ateneului Român, pe 30 iulie

Publicat: duminică, 26 Iulie 2020 , ora 20.57

După patru concerte în care Curtea Ateneului Român a fost arhiplină de publicul venit să împărtășească emoția muzicii interpretate și ascultate pe viu, Festivalul Internațional "Vara Magică" va continua cu concertul Cvartetului ARCADIA, care va susține un recital pe data de 29 iulie, de la ora 20, urmat în seara de 30 iulie, pe aceeași scenă, de Orchestra Camerata Regală dirijată de Constantin Adrian Grigore, solistă violonista Rebekka Hartmann.

Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional "Vara Magică" invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonice ce se desfășoară de pe 15 iulie până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul "Anul Beethoven la București".

Programul serii de 29 iulie va cuprinde în interpretarea Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török - vioara I, Răsvan Dumitru - vioara a II-a, Traian Boală - viola, Zsolt Török - violoncel o colecție de teme celebre din muzica clasică în adaptare pentru cvartet de coarde din creația lui : J.S. Bach, S. Rachmaninov, P.I. Ceaikovski, J. Offenbach, G. Bizet, F. Chopin, A. Dvorak, D. Șostakovici, P. Mascagni, G. Puccini, G. Faure, M.A. Charpentier, E. Elgar, F. Kreisler, J. Strauss, B. Bartok.

Orchestra Camerata Regalădirijată de Constantin Adrian Grigore, solistă violonistaRebekka Hartmann, a pregătit publicului bucureștean pentru seara de 30 iulie, un program atractiv de aranjamente orchestrale din creația lui P. Mascagni, P. de Sarasate, C. Saint-Saens, W. A. Mozart, J. Offenbach, A. Dvorak, J. Brahms, G. Bizet, G. Bizet, A. Piazzolla, L. Anderson și C. Gardel..

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional "Vara Magică" va mai aduce în săptămânile următoare pe originala scenă din fața Ateneului formații orchestrale printre care Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solistȘtefan Cazacu - violoncel, Orchestra Națională Simfonică a României, dirijată de același Cristian Mandeal, într-un concert fără solist, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra,dirijor și solist Alexander Sitkovetsky - vioară și Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu și recitaluri camerale extraordinare susținute, de violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Josu de Solaun, de Octetul Regal și de Trio Georgeta Iordache - vioară, Andrei Ioniță - violoncel, Daria Tudor - pian.

Așadar, din 15 iulie până pe 27 august, 7 seri orchestrale și 7 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional "Vara Magică" OPEN AIR, în curtea Ateneului Român.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

Programul integral pe www.lanto.ro.