Arhivă : Agenda de concert Înapoi

"Petrică și lupul" - eveniment itinerant și interactiv de Ziua Copilului

Publicat: joi, 28 Mai 2020 , ora 13.05Un eveniment itinerant și interactiv, povestea muzicală "Petrică și lupul", este propunerea Filarmonicii de Stat Sibiu pentru Ziua Copiilor. Special pentru această zi au fost create afișe cu personajele poveștii, care vor împânzii orașul. Copiii sunt invitați astfel la o adevărată "vânătoare de comori", iar la sfârșit vor fi recompensați cu premii. Tot pentru 1 iunie muzicienii sibieni au înregistrat basmul "Petrică și lupul" imaginat de compozitorul Serghei Prokofiev, înregistrare pe care o vom transmite online, tot în 1 iunie, la orele 11 și 19.


În 1 iunie, copiii (de toate vârstele) sunt invitații Filarmonicii de Stat Sibiu să caute pe spațiile de afișaj din oraș cele 7 personaje din povestea "Petrică și lupul", și să le fotografieze. La final, toți cei care au găsit toate personajele trebuie să trimită fotografiile pe adresa de email comunicare@filarmonicasibiu.ro. Efortul lor va fi răsplătit cu o carte de colorat cu aceste elemente grafice inspirate din poveste, premiu pe care îl vor putea ridica de la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, în 2 iunie, între orele 10 - 16.

Personajele din "Petrică și lupul" au prins viață și pe scena Sălii Thalia, în interpretarea muzicienilor din Orchestra Filarmonicii Sibiu, împreună cu actorul Daniel Plier, care au înregistrat basmul. Această înregistrare va fi difuzată în 1 iunie la orele 11 și 19, pe pagina de facebok și site-ul instituției.


Basmul "Petrică și Lupul" este o poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, în care personajele pitorești sunt interpretate chiar de instrumente muzicale.Evenimentele organizate de Filarmonica de Stat Sibiu sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.