Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concursul 'Drumul spre celebritate'… pe urmele marii cântărețe Florica Cristoforeanu

Publicat: vineri, 28 Februarie 2020 , ora 8.54

Primăria Râmnicu Sărat, Consiliul Județean Buzău, Centrul Cultural "Florica Cristoforeanu", Asociația "Pro Valores", Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul "Oportunități la tine acasă" aduc un omagiu marii cântărețe Florica Cristoforeanu, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la trecerea în etenitate a acestei artiste care a dus gloria artiei lirice românești pe cele mai importante scene ale lumii.

Concursul "Drumul spre celebritate", după 10 ani petrecuți la Palatul Mogoșoaia, se mută la Râmnicu Sărat. Competiția internațională aduce în orașul în care s-a născut Florica Cistoforeanu peste patruzeci de tineri cântăreți din Bulgaria, Italia, Republica Moldova și din toate centrele muzicale importante ale României.

Competiția se va desfășura în perioada 29 februarie - 1 martie 2020, în spațiile Centrului Cultural din Râmnicu Sărat.

Din juriul de specialitate fac parte: soprana Cristina Simionescu, solistă a Operei Naționale Române din Iați și conf.univ. dr. la Universitatea Natională de Arte George Enescu, profesoara Maria Chihaia și criticul muzical Mihai Cosma, prof. univ. dr. la Universitatea Natională de Muzică București.

Intrarea publicului va fi liberă atât la etapele concursului care se vor defășura sâmbătă 29 februarie începând cu ora 11, cât și la suita de manifestări de duminică.

Pe 1 martie, ziua în care Florica Cristoforeanu a părăsit acestă lume, în urmă cu 60 de ani, la Rio de Janeiro, la ora 10,30 va fi vernisată o expoziție dedicată marii artiste, apoi va avea loc o sesiune de comunicări "Florica Cristoforeanu - 60", iar la ora 12 va avea loc ceremonia de premiere și concertul gală al laureaților Concursului "Drumul spre celebritate", ediția a XI-a. Tot atunci vom putea afla și numele câștigătorului Trofelui Florica Cristoforeanu.

Concursul "Drumul spre celebritate", este singura confruntare muzicală din România care în afara unor importante premii în bani, creează trambuline de promovare a tinerilor muzicieni, câștigătorul trofeului fiind invitaț să susțină un concert în cadrul stagiunii Orchestrei de Cameră Radio (sala Radio, 6 mai 2020), precum și recitaluri pe scene importante.