Arhivă : Agenda de concert Înapoi

30 de tineri artiști români, selectați în cadrul programului Tinere Talente

Publicat: marți, 25 Februarie 2020 , ora 15.21

30 de tineri artiști plastici și muzicieni proveniți din familii cu venituri reduse vor fi sprijiniți pe parcursul anului 2020 de Fundația Regală Margareta a României, în cadrul celei de a XIII-a ediții a programului "Tinere Talente". Sprijinul constă în burse, sesiuni de mentorat și promovare, care le vor da tinerilor posibilitatea să-și dezvolte potențialul artistic.

Din cei 30 de tineri artiști care vor primi bursa Tinere Talente în 2020, 26 au fost aleși de către un juriu de specialitate, în urma unei selecții naționale care a avut loc în luna ianuarie. Acestora li se alătură 4 foști bursieri, alumni ai programului, care își vor continua pregătirea, dar vor avea și rolul de lideri, îi vor inspira pe noii bursieri și le vor oferi sfaturi practice din experiența acumulată până acum.

Tinerii selectați au vârste cuprinse între 14 și 24 de ani și studiază la licee sau universități de arte plastice și muzică din București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Piatra-Neamț, Ploiești și Timișoara. Aceștia vor avea un plan de dezvoltare artistică, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass intergeneraționale, susținute de artiști consacrați, în cadrul unei tabere de creație, dar și oportunități de promovarea a operei lor prin evenimente organizate de Fundație si parteneri ai programului.