Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seară cu Big Band-ul Radio și Mircea Tiberian!

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2020 , ora 11.59

În fiecare lună, Big Band-ul Radio, dirijat de cunoscutul compozitor IONEL TUDOR, propune publicului o întâlnire cu jazz-ul sau pop-ul de calitate la Sala Radio!

Joi, 30 ianuarie (19.00), primul concert de jazz al Noului An îl are ca invitat special pe pianistul MIRCEA TIBERIAN. Activitatea sa muzicală s-a materializat în mii de concerte și peste douăzeci de albume realizate sub nume propriu: cel mai recent a apărut în 2019, sub titlul Dancing around the Dragon Tree. Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România i-a acordat de șase ori premiul pentru compoziție de jazz, ultima oara în 2015 pentru musical-ul "Jazzy Tarot".

Printre piesele semnate de Mircea Tiberian pe care le veți asculta la Sala Radio se numără: Italian Winter, So Simple, Lydian Blues, Johannesburg, Dark Side of a Morning.

Evenimentul va fi prezentat de Ștefan Naftanailă, realizator Radio România Cultural.

Un apreciat nume al scenei muzicale românești, în 1991, Mircea Tiberian a creat secția de jazz din cadrul Universității de Muzică București, pe care o coordonează, dedicându-se astfel și descoperirii și formării noilor talente, pe lângă activitatea sa de muzician de jazz.

A debutat la Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu (1974) și a colaborat de-a lungul anilor cu apreciați muzicieni din țară și din străinătate, ca Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, John Betsch, Ed Shuller, Nicholas Simion, Maurice de Martin, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Anca Parghel ș.a.

Printre albumele sale recente se numără Viața Lumii (Jazz and More, 2003), Lumini (La Strada, 2003), Palindrome (Jazz and More, 2004), Shining of the Abyss (Jazz and More, 2004), Notes on Music and Music Notes - double CD (Editura Muzeului Național al Literaturii Române, 2005), Dark (Editura Muzeului Național al Literaturii Române, 2006), November (Openart Records, 2008) și Ulysses (Openart Records, 2008).

Mircea Tiberian este, de asemenea, creatorul unor spectacole ce includ, alături de muzică, poezie, teatru sau film. Cele mai noi cărți publicate - "Sunetul de referință", "Domeniul muzical, o lume cu 4 dimensiuni" sau "Magister musicae în țara surîsului" - s-au bucurat de o primire calduroasă și aprecieri elogioase, atât în lumea literară cât și în rândul cercetătorilor fenomenului muzical.