Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Internațional 'Serile de chitară', ediția a IX-a

Publicat: joi, 24 Octombrie 2019 , ora 12.30

Cea de a noua ediție a "Serilor de chitară", un proiect al Asociației Culturale Kitharalogos, aduce la București 18 artiști din 4 țări într-o sărbătoare a instrumentului care cuprinde 9 concerte, 6 masterclass-uri, o conferință și un concurs online. Ca în fiecare an, 3 dintre cei mai importanți chitariști ai lumii, Pablo Márquez, Rafael Aguirre și Rémi Jousselme vor concerta în frumoasa Aulă a Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", iar artiști români de certă valoare vor încânta publicul din București în recitaluri care vor îmbina muzica, poezia și artele vizuale. De la instrumentele de epocă la muzica contemporană, de la lucrări de mare popularitate la piese cântate în primă audiție absolută, noua ediție a "Serilor de chitară" celebrează diversitatea și versatilitatea unui instrument cu o voce inconfundabilă. Proiectul, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, vine din nou în întâmpinarea tinerilor chitariști talentați cu 36 de locuri disponibile la cursurile gratuite de masterclass de la Universitatea Națională de Muzică, două gale desfășurate la Palatul Șuțu și un concurs online unic în România ("Bursa Kitharalogos") în urma căruia se vor oferi premii în valoare totală de peste 2000 de euro și o conferință dedicată tuturor iubitorilor chitarei.

Pentru detalii, vă rugăm să accesați www.facebook.com/kitharalogos sau www.seriledechitara.ro . Intrarea la concerte este liberă și se face pe bază de rezervare, scriind la kitharalogos@gmail.com . La concertele de la Palatul Suțu și Tinerimea Română, intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar la concertul de la Muzeul Național "George Enescu" intrarea costă 6 RON, biletele fiind disponibile la intrare.

Concertele din Aula Bibliotecii Centrale Universitare vor putea fi urmărite în direct, online și pe enjoytv.ro și platformele de facebook și youtube ale enjoy tv Romania.