Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Alexandru Tomescu cântă Mendelssohn, în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio

Publicat: miercuri, 9 Octombrie 2019 , ora 11.25

Miercuri, 16 octombrie (ora 19.00), Orchestra de Cameră Radio își va deschide noua stagiune la Sala Radio, cu doi artiști de marcă: dirijorul LADISLAU HORVATH - concertmaestru al prestigioasei orchestre italiene Maggio Musicale Fiorentino, ansamblu recent aplaudat în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" și violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care interpretează pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu.

Veți asculta la Sala Radio Idila lui Siegfried, creație a lui Wagner, dedicată soției sale, după nașterea fiului lor. Parte din muzica lucrării a fost ulterior inclusă de Wagner în celebra sa operă Siegfried, una dintre creațiile tetralogiei sale, Inelul Nibelungilor.

Îl veți aplauda pe Alexandru Tomescu interpretând Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră de Mendelssohn. În partea a doua a serii vă veți bucura de o altă creație a sa: Simfonia nr. 4 - Italiana. Palatele renascentiste ale Florenței, procesiunile religioase derulate la Roma, în perioada Săptămânii Patimilor, dar și Italia rurală cu dansuri populare pline de viață, au fost surprinse de celebrul compozitor german Felix Mendelssohn într-o călătorie în peninsulă.