Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dragana Radakovic, Dragoljub Bajic, invitați speciali în spectacolul 'Nabucco' de pe scena Operei Naționale București

Publicat: marți, 8 Octombrie 2019 , ora 13.09

Opera Națională București prezintă joi, 10 octombrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu, scenografia George Doroșenco, coregrafia Doina Andronache, asistent de regie Cristina Costescu, maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mihnea Ignat – invitat.


Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, execută simultan aceleași mișcări, ca o singură ființă, are aceleași aspirații și sentimente ca o personalitate distinctă. Pe de altă parte, soliștii ca reprezentanți ai ideilor pe care le transmite opera, sunt în majoritatea timpului statici, ca niște statui impunătoare, ca niște măști care declamă, ca niște mașinării simțitoare. Cadrul scenografic creat de George Doroșenco, deși alcătuit din elemente de decor simple, dar uriașe, exprimă megalomania personajului principal, temutul rege Nabucodonosor. Premiera operei pe scena bucureșteană în luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revoluționar din partea artiștilor de atunci ce a reușit să transceadă în timp, rămânând în repertoriu vreme de 30 de ani.

Pentru această reprezentație publicul spectator îi va putea urmări pe soprana Dragana Radakovic în rolul Abigaille și pe basul Dragoljub Bajic în rolul Zaccaria, în calitate de învitați ai primei scene lirice a țării.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale
București (program luni – duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).