Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concursul International de Duo Suzana Szörenyi, ediția a III-a 2019

Publicat: joi, 19 Septembrie 2019 , ora 12.22

În perioada 28 septembrie - 6 octombrie 2019, publicul este invitat la cea de-a treia ediție a CONCURSULUI INTERNAȚIONAL DE DUO SUZANA SZÖRENYI, ediție comemorativă cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la nașterea renumitei pianiste și profesoare, în onoarea căreia a fost inițiată această competiție. În acest an, se aduce în prim plan zona de duo pianistic la patru mâini și două piane.

Juriul competiției este format din muzicieni români, în majoritate discipoli ai profesoarei Suzana Szörenyi.

Sunt aliniați la start 54 de concurenți selectați dintr-un total de 108 înscriși, provenind din Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina.

Etapa I va avea loc în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică București în zilele de 28 si 29 septembrie între orele 14:00 - 19:30. Semifinala competiției se va derula în zilele de 1 și 2 octombrie la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României în intervalul orar 14:00 - 19:00. Finala Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi, se va desfășura în 4 și 5 octombrie cu începere de la ora 16.00.

Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, ora 19:00 în Sala Auditorium a Muzelui Național de Artă al României.

Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi 2019, ediția a III-a continuă promovarea muzicii românești și aduce un plus repertorial prin introducerea în repertoriul obligatoriu al Etapei I a lucrărilor premiate la primul Concurs Național de Compoziție MAJURA 2018.

Accesul publicului este gratuit pe tot parcursul concursului.

Actuala ediție a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi se axează pe interpretarea creației pentru duo pianistic la patru mâini, la două piane și oferă interpreților dedicați acestui gen scena ideală de afirmare. Stimulează și motivează deopotrivă pe tinerii profesioniști din domeniu dar și pe amatori pentru continuarea efortului lor în descifrarea tainelor muzicii.

MAJURA MUSIC PROJECTS este o platformă a Asociației Majura Christ, organizație non-profit cu activitate cultural-artistică, civică și umanitară. Proiectele desfășurate de aceasta se adresează tuturor melomanilor, având ca scop realizarea unei punți de legătură între publicul spectator și mari muzicieni din țară și din străinătate, și oferirea de prilejuri de afirmare tinerilor artiști și compozitori. Mai multe detalii despre activitățile asociației pe www.majura.ro

Organizator: Asociația Majura Christ

Concurs desfășurat sub Inaltul Patronaj al Ministerului Culturii și Identității Naționale

Parteneri: Muzeul Național de Artă al României, Universitatea Națională de Muzică București, Senia Music