Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Soprana Rodica Vică și Musica Ricercata în concert la Ateneul Român

Publicat: luni, 22 Iulie 2019 , ora 13.41

Soprana Rodica Vică, stabilită în capitala internațională a muzicii - Viena, revine la București pentru a susține un concert inedit: BaRockIN' Transylvania. Evenimentul face parte din cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional "Vară Magică", organizat de Lanto Communication, sub conducerea Ing. Dorin Ioniță̆.


Joi
, 25 iulie, 2019, ora 19.30, pe scena Ateneului Român, soprana Rodica Vică va prezenta publicului bucureștean capodopere muzicale în primă audiție națională. Printre compozitorii ce se vor auzi în inima capitalei cu această ocazie se numără Georg Philipp Telemann, Johann Sartorius, Carl Philipp Emanuel Bach, Anton Hubatschek și Wolfgang Amadeus Mozart. Lucrarea principală "Die Fürstengrille" ("Capriciile unui prinț"), este o operă compusă la Sibiu, în 1797, de către Anton Hubatschek (1763-1813). Hubatschek a dirijat pentru prima dată în Transilvania, la scurt timp după premiera vieneză, opera "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart. Această operă are o valoare inestimabilă pentru noi, fiind una dintre primele opere compuse pe actualul teritoriu al României.

Rodica Vică
este o solistă invitată a multor opere și filarmonici atât din țară, cât și din străinătate, fiind, de asemenea, și câștigătoarea a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: Premiul I la Concursul Internațional de muzica barocă "La Stravaganza" Cluj- Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române "Drumul spre celebritate", Premiul pentru cea mai Bună Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului "Ion Dacian" pentru Tineri Interpreți. Odată̆ cu debutul său internațional în 2010, aceasta devine promotoarea muzicii vocale baroce pe plan național, propunând an de an programe repertoriale inedite și necunoscute publicului din România.

BaRockIN' Transylvania
, ingeniosul proiect al renumitului ansamblu Musica Ricercata, are ca misiune interpretarea, după trei secole de liniște, a unor lucrări muzicale compuse în Transilvania. Manuscrisele cărora li se va da viată au fost descoperite de către dirijorul Gabriel Bebeșelea în arhivele Sibiului. Acesta din urmă susține și conducerea muzicală a concertului.

Evenimentul încheie un turneu național, cu același nume, și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Cu acest prilej Musica Ricercata lansează un parteneriat valoros cu European Union Youth Orchestra (EUYO), considerată a fi cea mai importantă orchestră de tineret la nivel mondial.


Biletele pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Ateneului Român (intrarea din str. Benjamin Franklin nr. 1-3), de luni până vineri, între orele 14:00 - 19:00 sau online pe bilete.ro:
https://www.bilete.ro/festivalul-vara-magica/festivalul-vara-magica-barockin-transylvania-25-iul-2019/?fbclid=IwAR0syEbOiXcQJQ9cXl_12zf0QQ5DWIR_QlhM8yNeMbeo8EKwd1jxoYRExa0