Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert vocal-simfonic la Filarmonica Pitești

Publicat: vineri, 10 Mai 2019 , ora 12.08

Filarmonica Pitești organizează joi, 16 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un concert vocal-simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Gheorghe Iliuță, vor evolua, ca soliști, sopranele Cristina Marta Sandu și Oana Șerban, tenorul Bogdan Lupea și violoniștii Mădălin Sandu și Constantin Mirea. În program: Franz von Suppe - Cavaleria ușoară, Johann Strauss Jr. - Voci de primăvară, Aram Haciaturian -Vals din suita Masquerade, Antonin Dvoűák - Dans slav în sol minor, Furiant, Pietro Mascagni -Intermezzo din Cavalleria rusticană, Gherase Dendrino -Tu... , aria Berthei din Lăsați-mă cânt, Tiberiu Brediceanu - Doina Stăncuței din opera La seceriș, Ernesto de Curtis - Non ti scordar di me, Charles Gounod - Je veux vivre dans le rêve, aria Julietei din Romeo și Julieta, Ruggiero Leoncavallo - Mattinata, Benj Pasek/Justin Paul - Never Enough din The Greatest Showman, Niccolo Paganini/David Garrett - Io ti penso amore din The Devil's Violonist, Andrew Lloyd Webber - Memory din musicalul Cats, Johann Strauss Jr. - Mein herr marquis, aria Adelei din Liliacul, Osvaldo Farres - Quizas, *** - Abbalatti, *** - Ciuri, ciuri, Enrico Cannio - O surdato nnammurato, Vittorio Monti - Csardas pentru vioară și orchestră, Michael McLean -Csardas, Franz Lehar - Iubește-mă, duet din Văduva veselă și Johann Strauss Jr. - Cupletul șampaniei din Liliacul.

După absolvirea liceului de artă și a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră, Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master și pe cele doctorale. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea orchestrelor din țară. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București. A mai dirijat orchestra simfonică în stagiunile trecute.

Marta Cristina Sandu a absolvit la Universitatea Națională de Muzică București atât facultatea, cât și masteratul. Și-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu. A susținut și susține frecvent concerte în țară și în străinătate. A cântat pe scena Operei Naționale din București în spectacole de gen, dar și în spectacole pentru copii. Originară din Curtea de Argeș, soprana Marta Cristina Sandu a mai concertat la Filarmonica Pitești.

Oana Șerban, solistă, din 2012, a Operei Comice pentru Copii, a absolvit facultatea și masteratul la Universitatea Națională de Muzică din București. A studiat pe lîngă canto clasic și oboiul. Soprană de coloratură, este în premieră la Filarmonica Pitești.

Absolvent al Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galați și al Universității Naționale de Muzică București, secția canto classic, Bogdan Lupea a fost artist liric la Opera Națională București și tenor la Opera Comică pentru Copii. Talentatul tenor al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" a mai concertat în stagiunile trecute la Filarmonica Pitești.

Absolvent al Facultății de Interpretare Instrumentală a Universității Naționale de Muzică din București, Mădălin Sandu este, de la înființare, din 2007, concertmaestru al Filarmonicii Pitești. A colaborat cu filarmonicile din București, Giurgiu, Sibiu, Ploiești, Constanța, Râmnicu-Vâlcea. Ca solist concertist, a susținut numeroase recitaluri și concerte pe toate scenele muzicale ale țării. A concertat și în Italia, Germania, Elveția, Franța, Austria, Spania, Ungaria și Republica Moldova.

Constantin Mirea s-a născut la București, într-o familie de muzicieni, tatăl fiind contrabasist, iar bunicul, celebrul violonist și dirijor Constantin Mirea. Este absolvent al Liceului de Muzică "George Enescu" și al Universității Naționale de Muzică, ambele din București. În 2003, obține, prin concurs, Bursa Integrală de Studii în S.U.A., la Universitatea de Muzică din Louisiana. A urmat numeroase masterclass-uri în jazz și muzică clasică în țară cursuri de măiestrie și în străinătate. În prezent, este solist și prim-violonist al Operei Comice din București, profesor de vioară, lider al cvartetului "Django Sound" și colaborator permanent al Filarmonicii Pitești.