Arhivă : Agenda de concert Înapoi

60 ani de existență ai Școlii de Arte nr. 4 din București, sărbătoriți pe 15 mai

Publicat: joi, 9 Mai 2019 , ora 10.32

Școala Gimnazială de Arte nr. 4 organizează miercuri, 15 mai 2019, ora 18:00, la Ateneul Român un eveniment cultural aniversar - 60 de ani de existență a Școlii Gimnaziale de Arte nr. 4, marcați de un vernisaj în foaierul sălii, începând cu ora 18:00 și un concert simfonic în Sala Mare, începând cu ora 19:00. Lucrările expoziției sunt semnate de actuali și foști elevi și profesori ai școlii.

Concertul se va defășura cu dirijorul Tiberiu Oprea la pupitru și va conține opusuri semnate de W. A. Mozart, A. Vivaldi, M. Chiriac, G. Donizetti, E. Elgar, P. de Sarasate, M. Musorgski, I. Ivanovici, Nicolas Jounis, John Rutter. Orchestra Musica Universalis formată din cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale de Arte nr. 4 are o colaborarea de succes cu dirijorul Tiberiu Oprea, realizând în ultimii cinci ani concerte cu diferite tematici: muzică de desene animate, muzică de film, concerte de Crăciun sau concerte Pascale în locații precum ArCub, Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, Institutul Cervantes.

Pentru acest concert se alătură orchestrei și foști profesori ai școlii precum și actuali sau foști elevi în calitate de instrumentiști în orchestră sau soliști. Cei mai mici soliști, actuali elevi, vor fi Ana Maria Cobzaru - vioară, Raluca Gheboianu - violoncel și Gabriel Tudusciuc - pian. Cei trei s-au remarcat prin seriozitate și dedicare instrumentului ales și s-au afirmat an de an la concursurile și olimpiadele la care au participat obținând întotdeauna premii. Iustina Crețu Paraschiv - soprană, Octavian Crețu Paraschiv - bas, Șerban Corbu - vioară, Sânziana Mândruț - vioară și Mihail Mischie - chitară vor fi deasemenea soliști, din tabăra absolvenților școlii noastre. Irina Barbu - pian și Vlad Vedeș - contrabas sunt actuali profesori ai școlii care vor avea un moment solistic în programul nostru.

Vă așteptăm, așadar, la o seară specială, plină de emoții, cu tineri talentați, o orchestră simfonică entuziastă și un program bine ales. Accesul se va face pe bază de invitații.