Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Cel mai bun violonist al Bulgariei', Svetlin Rusev, invitat alături de Orchestra Festivalului din Ruse, pe scena Ateneului Român

Publicat: marți, 26 Martie 2019 , ora 9.02

Orchestra Festivalului din Ruse, fondată pe baza unui proiect care creează trainice legături între diverse generații de muzicieni din toată lumea, este invitată de Filarmonica "George Enescu" să concerteze pe scena Ateneului Român. Luni, 1 aprilie 2019, de la ora 19.00, în Sala mare, publicul va putea asculta Clasicul si romanticul de Pancio Vladigherov, Concertul nr. 2, în sol minor, pentru vioară și orchestră, op 63 de Serghei Prokofiev și Suita "Pasarea de foc" (1919) de Igor Stravinski. Orchestra Festivalului din Ruse va fi condusă de maestrul Emill Tabakov, iar solist în concertul lui Prokofiev va fi violonistul Svetlin Rusev, care a mai cântat pe scena Ateneului în 2017. După ce a interpretat Concertul pentru vioară și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, alături de Filarmonica "George Enescu", maestrul Horia Andreescu a afirmat că Svetlin Rusev este "cel mai bun violonist al Bulgariei". "Invitat mult în străinătate, e o bucurie să-l avem pe Rusev pe scena Ateneului.

Noi am mai colaborat împreună, am înregistrat alături de Svetlin Rusev o integrală Ceaikovski", a subliniat dirijorul Horia Andreescu. Pentru prima oară, anul acesta, în Orchestra Festivalului din Ruse - una dintre cele mai importante orchestre din Bulgaria - au fost invitați și muzicieni din București.

ORCHESTRA FESTIVALULUI DIN RUSE

1 aprilie 2019, ora 19.00, Sala mare

Dirijor Emil Tabakov

Solist Svetlin Rusev

Program

* Pancio Vladigherov

Clasicul si Romanticul

* Serghei Prokofiev

Concertul nr. 2, în sol minor, pentru vioară și orchestră, op. 63

* Igor Stravinski

Suita "Pasarea de foc" (1919)