Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pianista Mădălina Pașol readuce atmosfera de la Besançon pe scena Ateneului Român

Publicat: luni, 11 Martie 2019 , ora 13.53

Pianista Mădălina Pașol, va urca duminica 17 martie 2019, pe scena Ateneului Român, aducând un omagiu de suflet celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon.

Aflată în plin turneu "Citadele muzicale", după succesele extraordinare pe care le-a obținut pe 9 si 10 martie, la Ateneul din Tecuci și Palatul Episcopal din Galați, Mădălina Pașol va prezenta publicului din Sala Mare a Ateneului Român opusuri de: Mozart, Schubert, Chopin, Bach, Ravel.

Spectacolul din 17 martie va aduce un plus de atractivitate prin invitarea actriței Ștefana Samfira, care va citi scrisori semnate de Dinu Lipatti și adresate profesorilor săi: Mihai Jora, Florica Musicescu, Nadia Boulanger, dar și unor mari personalități ale timpului: Clara Haskil, George Georgescu sau Nikita Magaloff.

Spectacolul este organizat de Filarmonica "George Enescu" din București, iar biletele pot fi rezervate accesând site-ul: http://rezervari.fge.org.ro/book/index.php?id=2090.