Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Gala Premiilor Radio România Cultural 2019 - Nominalizările

Publicat: luni, 4 Martie 2019 , ora 9.51

Gala Premiilor Radio România Cultural, un eveniment de tradiție și de prestigiu, ajuns la cea de-a XIX-a ediție, va avea loc luni, 18 martie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon.

Vor fi recompensate cele mai importante reușite ale culturii românești din anul 2018.

Juriul a făcut cunoscute nominalizările la cele opt categorii de premii care vor fi acordate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural.

Nominalizările la categoria PROZĂ sunt: Gabriela ADAMEȘTEANU - pentru volumul "Fontana di Trevi", Editura Polirom; Andreea RĂSUCEANU - pentru volumul "O formă de viață necunoscută", Editura Humanitas; Dan LUNGU - pentru volumul "Pâlpâiri", Editura Polirom.

La categoria POEZIE: Robert Gabriel ELEKES - pentru cartea "o dronă care să mă vrea în sfârșit doar pe mine", Casa de Editură Max Blecher; Ruxandra CESEREANU - pentru volumul "Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest", Editura Cartea Românească; Vasile LEAC - pentru cartea "monoideal", Editura Nemira.

Pentru categoria TEATRU: regizorul Radu AFRIM - pentru spectacolul "Pădurea spânzuraților", după Liviu Rebreanu, producție a Teatrului Național din București; Actorul Ovidiu GHINIȚĂ - pentru interpretarea personajului Andre din spectacolul "Tatăl'' de Florian Zeller, în regia lui Radu Iacoban, produs de Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad; Echipa spațiului independent "REACTOR DE CREAȚIE ȘI EXPERIMENT'' din Cluj-Napoca pentru programul "100 de ani de România. Istorii secundare''

La categoria FILM au fost nominalizate producțiile: ''Un prinț și jumătate'' de Ana Lungu; ''Soldații. Poveste din Ferentari'' de Ivana Mladenovic; "My life rehearsed in one leg'' de Bogdan Mustață.

Nominalizările categoriei ARTE VIZUALE sunt: ceramista Judit CRĂCIUN - pentru expoziția ''METAFORME - eșantioane ale unor concepte plastice'' (Galateea Contemporary Art în perioada 13.09-10.10.2018, curatori Monika Pădureț și Cosmin Năsui); Iosif KIRALY -pentru "Uși închise, plicuri deschise - Lucrări timpurii, 1975-2000'' (expozitie deschisă la MNAC în perioada 26.04-30.09 2018, curator Ruxandra Demetrescu); Decebal SCRIBA - pentru "Memory Clouds'' (expoziție deschisă la Galeria Anca Poterașu, în perioada 9.05-30.06.2018, curator Ami Barak).

La categoria ȘTIINȚĂ nominalizările sunt: Asociația 2Celsius - pentru a fi inițiat, în 2018, o campanie de măsurare independentă a pulberilor din aer și de promovare a soluțiilor de transport alternative în București și în alte orașe ale țării; Sabina ULUBEANU și Cătălin CREȚU - pentru Festivalul ''Innersound''; Săptămânalul "VIAȚA MEDICALĂ'' (fondator dr. Mihail Mihailide) - pentru împlinirea a 30 de ani de la apariție.

La categoria MUZICĂ: Ioan VRĂSMAȘ - fondatorul primei companii private de operă din România, "Opera Vox''; Gabriel BEBEȘELEA - pentru promovarea culturii naționale în străinătate; Cristian SOLEANU - pentru proiectul "I remember Johnny".

La categoria EDUCAȚIE nominalizările sunt: Organizatia UmanitarăCONCORDIA pentru ''Școala de Meserii Concordia''; Asociația TEACH FOR ROMANIA pentru impactul major în educație pe care-l are în școlile din medii dezavantajate; Proiectul "Building Skills Through Inclusion - Cum să-ți construiești competențele cu ajutorul incluziunii", realizat de Asociația Babilon Travel din Cluj-Napoca.

Din juriu au făcut parte: Bogdan Ghiu - scriitor, traducător și critic literar , Mihaela Michailov - critic și dramaturg, Radu Croitoru - manager Radio România Cultural, Cristian Marica - redactor șef Radio România Cultural, Anamaria Spătaru - realizator Radio România Cultural.

Spectacolul va fi transmis în direct onair și online de Radio România Cultural.