Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dirijorul Tiberiu Soare revine pe scena Sălii Radio, într-un eveniment Mozart/Beethoven!

Publicat: miercuri, 27 Februarie 2019 , ora 12.53

După o absență de câțiva ani, cunoscutul dirijor român TIBERIU SOARE revine pe scena Sălii Radio, într-un frumos concert MOZART/BEETHOVEN, prezentat miercuri, 6 martie (19.00), de ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO!

Oaspete special al serii este și un apreciat muzician german: THORSTEN JOHANNS, primul clarinetist german invitat să interpreteze, de mai multe ori, împreună cu New York Philharmonic Orchestra, în ipostaza de clarinetist principal. În parcursul său sunt cuprinse și apariții alături de prestigioase orchestre din Germania, ca Filarmonica din Berlin, Filarmonica din Munchen sau orchestrele radiodifuziunilor din țara sa natală. Profesor de clarinet la Conservatorul "Franz Liszt" din Weimar, Thorsten Johanns este membru al ansamblului Raro, alături de care a susțimut concerte în Europa, SUA și Japonia.

Seara de la Sala Radio va debuta cu două creații semnate de celebrul Amadeus: Uvertura operei Don Giovanni - creație mozartiană inspirată din aventurile legendarului personaj seducător și aventurier Don Juan - și Concertul pentru clarinet și orchestră în La major. A doua parte a concertului va prilejui întâlnirea publicului cu Simfonia nr. 4, creație a lui Beethoven.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.