Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea 'Prologul Festivalului de Arte de Câmpina' – recital în 23 februarie 2019

Publicat: miercuri, 20 Februarie 2019 , ora 15.49


În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte de la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreți și recitaluri. Lunar, organizatorii propun la Câmpina un recital-prolog pentru acest festival. Un asemenea recital-prolog este cel susținut sâmbătă, 23 februarie, de la ora 16.30, la Casa de Cultură “Geo Bogza”. Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a pianistei Miruna Negrea, nepoata marelui compozitor Marțian Negrea, și a flautistului Adrian Stoica. Cei doi vor interpreta lucrări semnate de compozitorul Marțian Negrea; alți trei tineri muzicieni vor aborda opusuri aparținând lui Marțian Negrea, compozitorul care a trăit între anii 1893-1973 și a scris, printre altele, binecunoscuta suită “Prin Munții Apuseni”. Miruna Negrea și Adrian Stoica sunt doi dintre profesorii care vor susținute în iulie 2019, la Câmpina, masterclasses în cadrul Festivalului de Arte.

Evenimentul este întregit de evoluții ale unor tineri muzicieni din București, Ploiești și Câmpina, precum și de la Universitatea Națională de Muzică din București. 

Muzica întâlnește și pictura în cadrul acestui eveniment, cei prezenți fiind invitați și la vernisajul expoziției pictoriței Corina Preda Perianu.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.bilete.ro. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani și copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.