Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dezbatere și concert de muzică românească la Teatrelli, în 24 ianuarie

Publicat: miercuri, 16 Ianuarie 2019 , ora 10.40

Teatrelli sărbătorește 160 de ani de la Unirea Principatelor Române pe 24 ianuarie, de la 18:30, cu o dezbatere care-i aduce față în față pe Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru. De la ora 19.30, dezbaterea va fi urmată de un concert al ansamblului Imago Mundi. Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile și se face pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0735.560.692 (Casa de bilete Teatrelli).

În cadrul dezbaterii, Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru vor aprofunda relația dintre trecutul și prezentul României pentru a putea identifica și aplica soluții pentru situațiile disfuncționale pe care le trăim.

Ansamblul Imago Mundi va ilustra în concertul programat după dezbatere unul dintre efectele Unirii Principatelor Române: libertatea de a trece - muzical și vizual - de la un peisaj românesc la altul, sub aceeași identitate culturală. Va fi prezentat un repertoriu special: compoziții și aranjamente contemporane, inspirate din muzica tradițională a Munteniei, Olteniei și Moldovei - o selecție din proiectele recente ale ansamblului: "Isvor. George Enescu", "Isvor. Constantin Brâncuși" și "100". Concertul, cu durata de o oră, va fi comentat vizual prin proiecții video originale mixate în timp real. Ansamblul Imago Mundi este format din: Oana Ivașcu - oboi, Daniel Ivașcu - percuție, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu - cobză, chitară, Raluca Stratulat - vioară, Adrian Buciu - flaute, Andreea Țimiraș - violoncel, Cristian Stănoiu - proiecții video live.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.