Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Adela Zaharia, Ștefan Pop, Zoltan Nagy și Alin Anca, gală extraordinară de operă la Ateneul Român

Publicat: marți, 18 Decembrie 2018 , ora 13.03

Adela Zaharia - soprană, Ștefan Pop - tenor, Zoltan Nagy - bariton și Alin Anca - bas vor evolua vineri, pe 28 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Ateneul Român, în Concertul extraordinar susținut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia). Concert este organizat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte Bistrița.

Pentru a vorbi doar despre câte un aspect al carierei fiecăruia dintre cei patru celebri soliști de operă, putem spune că soprana Adela Zaharia și tenorul Ștefan Pop sunt amândoi laureați ai Marelui Premiu "Operalia", baritonul Zoltan Nagy este solist al Operei de Stat din Viena, iar basul Alin Anca este solist al Operei din Berlin.

În program serii vor putea fi ascultate arii celebre de Verdi, Rossini, Puccini, Mozart, Donizetti și Lehar.

Concertul simfonic extraordinar este parte a proiectului Cucerirea Capitalei prin Cultură, inițiat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Programul Centenar.

Proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură a inclus trei evenimente și acțiuni culturale, programate în luna decembrie a acestui an.

Expoziția BN CONNECTIONS a fost vernisată pe 11 decembrie la Biblioteca Națională a României (Symposium și Euphoria, parter). Expoziția va fi deschisă până pe 20 ianuarie 2019 (luni, miercuri, vineri, 08:00-18:00, marți și joi: 08:00-20:00). Intrarea este liberă.

18 decembrie 2018, începând cu 18:00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Calea Grivitei nr. 64-66)

Concert de muzică tradițională susținut de grupuri de colindători din localitățile Șieuț, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi și colindători de pe Valea Țibleșului;

Expoziție de creație țărănească: zadii și ceramică (în spațiile Muzeului Național al Literaturii Române).

28 decembrie 2018, începând cu 19:00, la Ateneul Român - Concert Extraordinar susținut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia), soliști: Adela Zaharia - soprană; Ștefan Pop - tenor; Zoltan Nagy - bariton; Alin Anca - bas. În program: arii din opere celebre.