Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violoncelistul Răzvan Suma cântă Haydn la Sala Radio!

Publicat: miercuri, 21 Noiembrie 2018 , ora 12.18

Violoncelistul RĂZVAN SUMA - cunoscut publicului din întreaga țară prin numeroasele turnee pe care le-a prezentat începând din anul 2012, cum ar fi suita Vă place BACH?, Vă place BRAHMS?, Vă place TANGO?, Vă place SCHU...? sau Vă plaCello? sau turneele grupului ArgEnTango - vă invită miercuri, 28 noiembrie (19.00) la Sala Radio!

Alături de Orchestra de Cameră Radio, Răzvan Suma va interpreta Haydn - Concertul nr. 2 pentru violoncel și orchestră. Despre Haydn - considerat unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile - Mozart spunea: "Doar el deține secretul de a mă face să zâmbesc și de a atinge ce e mai adânc în sufletul meu".

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului CRISTIAN OROȘANU, care s-a aflat la pupitrul unor ansambluri de prestigiu ca: Orchestre de Paris (în cadrul Festivalului de la Aix-en-Provence), Orchestre National Bordeaux Aquitaine, BBC Scottish Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, din Bruxelles ș.a.

Seara de la Sala Radio vă propune și întâlnirea cu o partitură semnată de Mozart - Divertisment pentru orchestră de coarde în Re major și două lucrări create de compozitori români: Constantin Silvestri - Trei piese pentru orchestră de coarde și Paul Constantinescu - Concert pentru orchestră de coarde.