Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Analia Selis și ArgEn Tango...la Biblioteca Națională

Publicat: marți, 6 Noiembrie 2018 , ora 10.51

Luni 5 noiembrie, Biblioteca Națională a României a găzduit un recital excepțional, o demonstrație de patriotism cultural, un spectacol unic în care soprana Sorina Munteanu, pianista Viorela Ciucur și actorul Marius Bodochi au readus în atenția spectatorilor entuziasmați creația poetică și muzicală de la 1918.

Volumul VI al Stagiunii de Colecție, ediția a II-a, este programat a-și impresiona spectatorii luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 17.30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22) și este parte a proiectului ambițios "100 de ani în 100 de concerte" organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național.

De această dată va fi un spectacol pe cât de surprinzător, pe atât de spectaculos, pentru că Analia Selis, împreună cu ceilalți membri ai grupului ArgEnTango: violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul. Vor răsuna atât tangouri tradiționale argentiniene, cât și tangouri celebre din repertoriul românesc. O atracție în plus va fi prezența perechii de dansatori Raluca Aldea - Csongor Kicsi.

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri valoroase. Majoritatea partiturilor aparțin Editurii "Țicu I. Eșanu", cu ilustrații prezentându-i pe cei care au lansat melodiile (Maria Tănase, Jean Moscopol, Virginica Popescu, Constantin Lungeanu etc.). Majoritatea melodiilor au fost lansate în cadrul spectacolelor prezentate la Teatrul de Revistă "Alhambra".

Partitura tangoului El Choclo - este o ediție Salabert și conține explicațiile teoretice ale acestui dans, realizate de maestrul de balet Louis Robert.

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi: Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.