Arhivă : Agenda de concert Înapoi

The Wave Quartet și Orchestra Română de Tineret vin la Cluj pentru un concert de neratat!

Publicat: miercuri, 3 Octombrie 2018 , ora 9.30

Unii dintre cei mai strălucitori percuționiști ai momentului, cei patru membri ai Cvartetului Wave colaborează cu 100 dintre cei mai talentați tineri muzicienii ai României ce formează Orchestra Română de Tineret, într-un proiect simfonic extraordinar, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal. Evenimentul are loc în data de 16 octombrie, începând cu ora 19, la Casa Universitarilor. Publicul va putea audia în premieră piesa Spices, Perfumes, Toxins de Avner Dorman alături de lucrări de Theodor Rogalski și Piotr Ilici Ceaikovski.

Orchestra Română de Tineret, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume, a luat ființă la Sinaia în vara anului 2008, la inițiativa violoncelistului și directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundației "Prietenii muzicii-Serafim Antropov". Membrii Orchestrei Române de Tineret, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, sunt selectați dintre cei mai buni muzicieni români, pregătirea artistică fiind asigurată de la înființare de maestrul Cristian Mandeal.

Tot în 2008 percuționistului Bogdan Băcanu, profesor de marimbă la Universitatea de Muzică din Linz, Austria, a înființat The Wave Quartet, invitându-i să i se alăture pe 3 dintre studenții săi, toți câștigători ai unora dintre cele mai importante concursuri din lume. Astfel, Christoph Sietzen, Emiko Uchiyama și Vladimir Petrov, a luat ființă un proiect muzical unic. Ansamblul a concertat pe unele dintre cele mai importante scene din Europa, de la Konzerthaus Berlin și Viena, la Concertgebouw Amsterdam și Ateneul Român. Repertoriul ansamblului cuprinde atât lucrări din creația cultă universală, aranjate pentru 4 marimbe, cât și compoziții dedicate ansamblului.

Biletele pot fi achiziționate pe www.biletmaster.ro sau de la Librăria Bookstory (B-dul Eroilor, nr. 8).