Arhivă : Agenda de concert Înapoi

TrioVanBeethoven concertează pentru prima dată la București, cu ocazia Zilei Naționale a Austriei

Publicat: vineri, 21 Septembrie 2018 , ora 9.03

Forumul Cultural Austriac în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune, organizează cu prilejul Zilei Naționale a Austriei, marți, 23 octombrie 2018, ora 19.00, la Sala Radio din București (str. General Berthelot, nr.60-64), un concert susținut de TrioVanBeethoven.

Înființat în 2011, trio-ul a debutat la festivalul "Zilele Muzicii Vechi" din Herne, Germania, iar de atunci a concertat în numeroase orașe europene: Viena, Linz și Millstatt (Austria), Glasgow și Edinburgh (Marea Britanie), Kaunas (Lituania), Mechelen (Belgia), Roma (Italia), Slowenien (Slovenia), Esbjerg (Danemarca) și Artois (Franța).

Avându-i ca soliști pe Verena Stourzh (vioară), Clemens Zeilinger (pian) și Franz Ortner (violoncel), TrioVanBeethoven se află cu această ocazie pentru prima dată la București și vor interpreta piese de Joseph Haydn (Piano Trio în do major, Hob. XV:21), Johanna Doderer (Piano Trio nr. 21 DWV 52), Ludwig van Beethoven (Trio în si bemol major op.11, "Trio Gassenhauer") și Johannes Brahms (Trio în si major, op. 8, versiunea revizuita in 1889).

Publicul meloman interesat să audieze concertul TrioVanBeethoven sau alte concerte și recitaluri de la Sala Radio incluse în programul Stagiunii 2018-2019 are posibilitatea să-și procure bilete sau abonamente de la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Parteneri media: Radio România Muzical, Orchestrele și Corurile Radio, Radio România Cultural, AgențiadeCarte.ro