Arhivă : Agenda de concert Înapoi

COOLsound a început la Tulcea cu violonista Mălina Ciobanu

Publicat: luni, 3 Septembrie 2018 , ora 9.45

Violonista Mălina Ciobanu acompaniată la pian de Clementina Ciucu Ristea au cântat la Tulcea pe scena Teatrului Jean Bart în deschiderea Turneului național COOLsound în seara de 2 septembrie.

"Pot spune că de fiecare data când lumea mă întreabă dacă sunt româncă, sunt exclamații de genul: românii, ce popor talentat! Există nume care pe parcursul generațiilor au venit din România. Cumva, din punctul acesta de vedere, m-am încadrat într-o reputație deja foarte pozitivă a României. Despre revenirea mea pe o scenă românească - sunt nerăbdătoare și bineînțeles că fiecare ocazie de a concerta acasă reprezintă o mare bucurie pentru mine!", declara Mălina Ciobanu.

Turneul continuă astăzi la Ateneul din Tecuci cu un recital de violoncel susținut de Izabela Ghergu, acompaniată de Clementina Ciucu Ristea

Șase tineri muzicieni care studiază în toate colțurile Europei vin în această perioadă în România ca să împărtășească ceea ce au învățat cu cei de acasă, în Turneul național COOLsound. Cei șase tineri studiază Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrücken și București și cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă.

Numele lor sunt Mălina Ciobanu - vioară, Izabela Ghergu - violoncel, Cristian Sandrin - pian, Vlad Vișenescu - orgă, Radu Prisada - pian, Mircea Dumitrescu - vioară. Acompaniază la pian Clementina Ciucu-Ristea.

Turneul a început duminică 2 septembrie și va dura până pe 10 septembrie, timp în care cei șase tineri instrumentiști vor susține recitaluri la Tulcea, Tecuci, Deva, Alba Iulia, Timișoara, Caracal și București - la Sala Radio și Arcub Gabroveni. După ce vor fi protagoniștii câte unui recital integral în orașe din toate colțurile țării, se vor întâlni toți șase pe scena Sălii Radio și pe cea a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 și 10 septembrie, în două recitaluri cu programe diferite. Detalii pe www.coolsound.ro