Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Începe turneul național COOLsound 2018

Publicat: marți, 28 August 2018 , ora 11.15
Șase tineri muzicieni care studiază în toate colțurile Europei vin în România ca să împărtășească ceea ce au învățat cu cei de acasă, în Turneul național COOLsound. Cei șase tineri studiază Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrücken și București și cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă.

Numele lor sunt Mălina Ciobanu - vioară, Izabela Ghergu - violoncel, Cristian Sandrin - pian, Vlad Vișenescu - orgă, Radu Prisada - pian, Mircea Dumitrescu - vioară. Acompaniază la pian Clementina Ciucu-Ristea.

Turneul începe duminică 2 septembrie și va continua până pe 10 septembrie, timp în care cei șase tineri instrumentiști vor susține recitaluri la Tulcea, Tecuci, Deva, Alba Iulia, Timișoara, Caracal și București - la Sala Radio și Arcub Gabroveni. După ce vor fi protagoniștii câte unui recital integral în orașe din toate colțurile țării, se vor întâlni toți șase pe scena Sălii Radio și pe cea a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 și 10 septembrie, în două recitaluri cu programe diferite.

Cei șase tineri muzicieni pleacă la drum cu entuziasm și cu gânduri diferite despre acest proiect inedit în care sunt implicați.

Mălina Ciobanu: "Admir acest proiect pentru faptul ca aduce pe scenă artiști tineri extraordinari, iar după părerea mea, acesta este un moment de conștientizare a lucrurilor frumoase care se întâmplă în jurul nostru. Societatea, în momentul de față, este concentrată mult prea mult pe lucrurile superficiale și mă bucur că aceaste evenimente există, pentru că ne face mai atenți asupra lucrurilor care chiar contează. Așadar, sper ca aceste concerte să se bucure de un public cât mai numeros, deoarece vor fi cool și cu multe... sunete."

Radu Prisada: "Venim să vă cântăm cu drag la Timișoara, Deva, Tulcea, Caracal, Tecuci, Alba Iulia și București. Suntem tineri, sinceri și cool! Haideți să ne ascultați, să ne cunoaștem și să ne bucurăm împreună de Muzică!"

Izabela Ghergu : "Concertele COOLsound sunt evenimente la care aștept cu emoție să iau parte, atât pentru faptul că mă întâlnesc cu ceilalți colegi muzicieni participanți la acest proiect, cât și pentru faptul că publicul din toată țara este foarte apropiat sufletului meu. COOLsound este un proiect original, iar eu împreună cu ceilalți colegi ai mei promitem o serie de recitaluri cu muzică clasică de calitate, deschise oricărui public."

Cristian Sandrin: "COOLsound este o platformă extraordinară sprijinind numeroșii tineri muzicieni români din străinătate să revină în România și să ofere publicului românesc o experință muzicală de valoare. Sprijinul și entuziasmului publicului românesc sunt primordiale pentru reintegrarea noastră în industria muzicală românească și a realizării unei eventuale contribuții în domeniul culturii."

Mircea Dumitrescu: "Cred că fără muzică nu aș exista. Singura bucurie sufletească este atunci când îmi iau vioara și încep să cânt, să spun o poveste. Sper să le pot oferi această bucurie tuturor celor care mă vor asculta în recitalurile COOLsound."

Turneul național COOLsound se dorește a fi un gest care întărește legătura acestor artiști cu țara în care s-au născut, care dă posibilitatea publicului de acasă să îi cunoască și să îi aprecieze, să se bucure de talentul și de performanța lor. COOLsound își propune să creeze premiza unor întâlniri incitante cu tineri instrumentiști excepționali care abia așteaptă să ne arate ce minunate lucruri noi au învățat.

Cei șase artiști au la activ numeroase premii și trofee naționale și internaționale, dobândite la competiții de cel mai înalt nivel de performanță. Sunt șase tineri români capabili să uimească prin talentul, perseverența și sensibilitatea lor. Șase români ale căror cariere sunt la început, dar ale căror nume se vor mai face, fără îndoială, auzite.

Detalii pe www.coolsound.ro

Itinerar:

TULCEA: Teatrul Jean Bart - 2 septembrie, ora 19:00 • MĂLINA CIOBANU - Vioară

TECUCI: Ateneu - 3 septembrie, ora 19:00 • IZABELA GHERGU - Violoncel

DEVA: Sala ProArte - 4 septembrie, ora 19:00 • CRISTIAN SANDRIN - Pian

ALBA IULIA: Catedrala Romano-Catolică - 5 septembrie, ora 19:00 • VLAD VIȘENESCU - Orgă

TIMIȘOARA: Foaierul Sălii Capitol - 6 septembrie, ora 19:00 • RADU PRISADA - Pian

CARACAL: Teatrul Național - 7 septembrie, ora 19:00 • MIRCEA DUMITRESCU - Vioară

BUCUREȘTI: Sala Radio - 9 septembrie, ora 19:00 • TOȚI CEI ȘASE ARTIȘTI

BUCUREȘTI: ARCUB Gabroveni - 10 septembrie, ora 19:00 • TOȚI CEI ȘASE ARTIȘTI

Acompaniază la pian: Clementina Ciucu-Ristea

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Producător: Fundația Culturală Marconi

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Parteneri: Accendo, The Culture Hub, Pro Contemporania

Cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB

Sponsori : JTI, Borsec, Ade Gas Oil, Senia Music

Parteneri culturali: Orchestrele și Corurile Radio România, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Consiliul Județean Tulcea, Fundația Pelin - Educație fără frontiere creștin europeană din Tecuci, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Primăria Municipiului Deva, Municipiul Alba Iulia, Arhiepiscopia Romano Catolica Alba, Filarmonica Banatul din Timisoara, Asociația Fiii și Prietenii Caracalului, Teatrul Național din Caracal.

Parteneri media: Radio România Actualități, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Observator cultural, Mișcarea de rezistență, Smart FM, MKlasika, Accent TV.