Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concertul de Gala Jeunesses Musicales va reuni trei dintre cei mai buni dirijori din lume pe scena Ateneului Român pe data de 30 august

Publicat: marți, 21 August 2018 , ora 12.15
Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, în parteneriat cu Elite Art Club Unesco, organizează în data de 30 august 2018 - ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Concertul de Gală ce marchează Finala Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București - ediția a IX-a.

Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București este unul dintre cele mai importante competiții pentru tineri dirijori din lume. În fiecare an, 50 de tineri dirijori din toate colțurile lumii vin la Ateneul Român pentru a-și demonstra virtuozitatea în fața unui juriu format din 7 personalități internaționale. Probele, care durează 5 zile, se încheie cu Concertul de Gală în cadrul căruia dirijează cei trei finaliști.

Concursul din anul acesta se va bucura de prezența extraordinară a orchestrei Philarmonia București și a pianistei Diana Maria Petrache. Orchestra Philarmonia București este o orchestră tânără, formată din cei mai buni instrumentiști din țară, ce s-a remarcat atât la nivel național cât și la nivel internațional. Pianista Maria-Diana Petrachea absolvit în anul 2017 Universitatea Națională de Muzică din București, ca șef de promoție și a fost admisă la prestigioasa Universitate de Muzică din Hanovra, urmând cursurile de Master. Diana este o prezență activă pe scenele de concert și a prezentat numeroase recitaluri, microrecitaluriși concerte camerale.

Concertul de Gală se remarcă prin calitate artistică și maiestuozitate iar repertoriul este o dovadă clară în acest sens: operele nemuritoare ale lui Jean Sibelius, Johannes Brahms, Robert Schumann, Antonín Dvoűák și Sergei Rachmaninov vor încânta publicul meloman.

Intrarea este liberă. Pentru rezervări: anca.pricop@eliteart.org

Proiectul Jeunesses Musicales International este organizat în București cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, de Asociația Elite Art Club UNESCO, unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International - cea mai amplă organizație non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume.

"Suntem onorați să fim implicați în organizarea unui eveniment cultural de o asemenea amploare. Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales definește arta muzicală prin excelența clarității, echilibrului și armoniei, măiestria orchestrației, a muzicienilor și iscusința deosebită a maeștrilor dirijori.

Muzica reprezintă o modalitate modernă de dezvoltare a tinerilor, o formă de identificare socială și culturală și nu în ultimul rând, un important factor spiritual și educațional.

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, dedică acest eveniment remarcabil tinerilor bucureșteni pasionați de muzica clasică, artă și cultură.

Tinerii și studenții bucureșteni sunt prioritatea noastră! "

Director CTMB, Georgiana TRIFU

Mulțumim sponsorilor noștri care fac evenimentul și mai spectaculos: CTP, Teilor Jewellery, Hotel Ibis, Hotel Cișmigiu, Hotel Grivița, Bittnet și Casa de Flori.

Mulțumim partenerilor media ai evenimentului: Forbes, România liberă, Observatorul Cultural, Societatea Muzicală, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Baboom, Klarmedia.