Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert extraordinar New Classics la Universitatea Națională de Muzică Bucureștipe data de 24 august 2018

Publicat: luni, 20 August 2018 , ora 9.15

New Classics este un concept original Elite Art Club UNESCO și marchează finalul Masterclassului de dirijat Jeunesses Musicales. Concertul va reuni 8 dirijori și orchestra Camerata Regală.

Masterclass-ul de Dirijat Jeunesses Musicales reunește dirijori din toate colțurile lumii care sunt dedicați profesionalismului și excelenței. Anul acesta programul a atras participanți din China, Spania, Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Lituania, Coreea de Sud și România. Sub îndrumarea profesorilor de renume internațional Christian Ehwald și Sigmund Thorp, dirijorii vor participa la cursuri de măiestrie intensive în vederea îmbunătățirii tehnicii dirijorale.

Cei mai buni 8 cursanți vor fi aleși pentru a dirija în cadrul concertului New Classics iar cel mai bun cursant român va avea oportunitatea de a interpreta în premieră noua creație a compozitorului român Dan Dediu. Repertoriul va include lucrări de Sibelius, Beethoven și Mendelssohn - Bartholdy.

Concertul New Classics se va desfășura pe data de 24 august 2018 la ora 19.00 în Studioul de Operă și Multimedia a Universității Naționale de Muzică București.

Concertul este dedicat organizației Help Autism, care urmărește să sensibilizeze publicul cu privire la greutățile aferente întâmpinate de copiii care au autism.

Accesul la concert este gratuit, pe baza unei invitații care se obține la anca.pricop@eliteart.org. Numărul de locuri alocate prin invitație este limitat. Invitațiile sunt acordate în ordinea sosirii mail-urilor.

Evenimentul este organizat de Asociația Elite Art Club UNESCO unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International - cea mai amplă organizație non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume.

Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administrației Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii

Mulțumim partenerului nostru media principal Societatea Muzicală. Mulțumim Observatorul Cultural, Radio România Muzical, Radio România Cultural și Baboom.